Öt jel, hogy szociopata a szomszédod!

A szociopaták és pszichopaták köztünk élnek, és remekül elvannak. De ne aggódj, nem úgy viselkednek, mint a rémisztő horrorfilmekben! Hogy honnan tudhatod, hogy egy szociopatával dolgozol a cégnél, vagy élsz egy társasházban? Íme az öt legalapvetőbb jel:

Állandóan hazudozik? Szépít, ferdít, hárít, kiszínez minden történetet, amely elhagyja a száját? Ha leleplezed, akkor viszont agresszíven támad – vagy lazán hárít? A notórius hazudozás a szociopaták egyik fő ismertetőjele.

 
 

A kedvesség jó, a gorombaság rossz. A szorgalom jó, a lustaság rossz. Ezt mindenki tudja, igaz? Hát, nem, nem igaz. Egy szociopata nem tudja megkülönböztetni, mi a jó és mi a rossz: morális érzékük egyenlő a nullával. “A szabályok azért vannak, hogy megszegjük őket!” – ez a mottójuk. Lelkiismeretük nincs, vagy csak minimális.

A tudósok azt mondják, az empátia érzése az agy bizonyos funkcióival hozható összefüggésbe. Nos, az is tudható, hogy a szociopatáknak ez a rész hiányzik: zéró beleérző-képesség, igazi kőszívűség jellemzi őket. Megbánás nélkül használnak ki vagy bántalmaznak másokat, képtelenek felfogni, hogy fájdalmat okoztak. 

Nem minden nárcisztikus szociopata vagy pszichopata, de tény, hogy a legtöbb szociopata vagy pszichopata érez hamis felsőbbrendűséget és tud számító módon sármos és ellenállhatatlan lenni.

Noha ők az erkölcstelenek, számítóak, és kőszívűek, a szociopaták úgy állítják be, hogy ők az ártatlan áldozatok. Logikusan végig is vezetik, hogy miért nem sikerült elérniük szakmai vagy magánéleti sikereket: valaki rosszul állította be a prezentációjukat, a feleségük egy rideg nőszemély… a lényeg, hogy sosem ők a hibásak, mindig valaki más!

fotó: Internet

#nemkoronavírus
A MyMirrornál az induláskor úgy döntöttünk, hogy szórakoztatni fogunk. Azóta a világunk kifordult sarkaiból és tudjuk, hogy a vírus okozta sebek nehezen gyógyulnak majd. A mi küldetésünk azonban nem változott.
Most is megpróbáljuk a bezártságunkat vidámabbá, elviselhetőbbé tenni. Ezért azokat a tartalmakat amelyek nem tartalmaznak információt a koronavírusról #nemkoronavírus jelöléssel látjuk el annak érdekében, hogy azokat, akik kerülik a vírussal kapcsolatos tartalmakat így is megnyugtassuk, hogy abban a cikkben nincs szó erről. Együtt túl leszünk ezen az időszakon! 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here