Szilveszteri babonák – ezt ne csináld december végén

Lucky piggy and cork from champagne bottle

Ha hiszel benne, ha nem, mindenesetre a szilveszterhez köthető szokások egészen jó mókának tűnnek, érdemes “beadod a derekad”, és idén kipróbálni néhányat!

Süss szerencse pogácsát vagy tortát! Rejts el benne egy érmét, és aki megtalálja, annak kitörik bele a… jaa, mármint annak szerencséje lesz egész évben!

 
 

Ha türelmes vagy, próbálkozhatsz a rétes nyújtással is… azt mondják ugyanis, hogy a vékonyra nyújtott rétessel megnyúlik az ember szerencséje is!

Menj el az óévi hálaadásra egy közeli templomban. A hálás ember boldog ember! Hidd el, nem árt visszatekinteni, és összegezni az előző évben történt jó dolgokat! Több van, mint gondolnád!

Ne moss és ne takaríts szilveszterkor, sőt, orvost se hívj, mert amivel töltöd az utolsó napot, azt fogod egész évben csinálni.

Csirke helyett (amely elkaparja az ember szerencséjét) válaszd inkább a sertéshúst, amely a babona szerint előássa a jólétet, gazdagságot Ha nem hiszel benne, akkor csak simán készíts el a családnak vagy a baráti társaságnak egy ropogós malacsültet, és gyűjtsd be a bókokat!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here