Újévi fogalmak? Mutatjuk, hogyan csináld!

Az újévi fogadalmak a brit tudósok… – na jó, a józan paraszti ész – megfigyelései alapján jó, ha február elejéig kitartanak. Aztán feledésbe merülnek. De mit rontunk el? Miért nem tudjuk tartani a hangzatos ígéreteket? Írtam magamnak egy listát, amely alapján idén igyekszem betartható ígéreteket megfogalmazni…

Fogadj meg több dolgot. A nagy számok törvénye alapján a sok fogadalomból egy párat csak sikerül betartani!

 
 

Egyetlen nagy dolog helyett fogalmazz meg több kisebbet, például ne azt mondd, hogy életmódot váltasz, hanem, hogy hetente egyszer elmész az uszodába, évente két szűrővizsgálaton részt veszel, és elkezdesz vitaminokat szedni!

Ne olyan dolgot fogadj meg, amelyet eddig sem sikerült megvalósítani, vagy amelynek betartása gyakorlatilag esélytelen. Azaz, ha megfogadod, hogy január 1-től nem fogsz káromkodni, akkor majdnem biztos, hogy elbuksz. Viszont, ha azt tűzöd ki, hogy több szépirodalmat olvasol majd, mondjuk havonta egy gimis kötelező olvasmányon (újra) átrágod magad… akkor nemcsak a fantáziád, hanem a szókincsed is fejlődik majd, háttérbe szorítva a “csúnya szavak” használatát.

A negatív dolgok helyett fogalmazz meg pozitív fogadalmakat, tehát ne azt mondd, hogy nem eszem többé édességet, hanem, hogy “több gyümölcsöt és zöldséget eszem!”

Ha tudod, hogy nem vagy kitartó, akkor pedig csak annyit fogadj meg, hogy nem fogadsz meg semmit… minek stresszel kezdeni a 2020-as évet, nem igaz?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here