Víz, ahogy eddig nem gondoltál rá.

Nyár, kánikula, hőségriadó – a legkiválóbb lehetőség arra, hogy tudatos és rendszeres vízivóvá váljunk!

 
 

Lerágott csont, igaz? Hiszen vizet mindenki iszik. De rendszeresen? És eleget?

  • Fáj a fejed?
  • Igyál vizet!
  • Dekoncentrált vagy?
  • Igyál vizet!
  • Emésztési problémáid vannak?
  • Igyál vizet!
  • Megmagyarázhatatlanul sóvárogsz a csoki után?
  • Igyál vizet!
  • Asztma, allergia – iszol elég vizet?

Iszik a delikvens akkor és ott egy pohárral, aztán hogy, hogy nem, a fej továbbra is fáj, a koncentrálás továbbra sem megy, a helyzet is szorult marad, még jobban kívánkozik a csoki, és a tüsszögés sem állt el. Mi a konklúzió? Kamu az egész?

Vagy csak egy fecske nem csinál nyarat? Mi a trükk? A szokás kialakítása!

A vízivás egy olyan „küldetés”, ami nagyon gyorsan és látványosan meghálálja magát, ezért igencsak érdemes kezdetben kicsit erőltetni. De nem a mennyiséggel, hanem a rendszeresség kialakításával.

Kondicionáld magad! Legyen mindig a kezed ügyében vizes pohár, vagy flakon. Az ágyad mellett is, így reggel kapásból ihatsz egy kortyot (ha több nem esik jól). Aztán ha várod a villamost, igyál egy kortyot! Mielőtt belépsz a boltba, igyál egy kortyot! Mielőtt felmész a Facebookra, igyál egy kortyot! Amíg eldöntik a tudósok, hogy milyen mértékben dehidratál a kávé, addig is a feketés szertartás keretében is igyál egy kortyot! stb.

Ne számold a litereket, csak úton útfélen igyál egy kicsit! A tested 70%-a víz. Az agyad 95%-a víz. Nagyon fog neki örülni.

Léteznek különféle képletek annak kiszámolására, hogy mennyi az adott személy ideális vízfogyasztása. Támpontként, érdekességként nagyon hasznosak lehetnek ezek.

A hosszútávú siker érdekében azonban mégse helyettesítsd be magad képletbe! Önmagadhoz képest igyál kicsit többet, és érezd meg, hogy mennyire jót tesz! (és ami nagyon fontos, hogy tiszta víz legyen, semmi más alkotóelem. H2O a 70%-unk, nem limonádé! még akkor sem, ha steviával van 😊). Nem ördögtől való persze a limonádé sem. Csak vízre is fussa mellette 😊.

Amennyiben szabályozni igyekszel magad, hogy evés előtt/közben/után x mennyiséget, és akkor eltelít, és kevesebbet eszel, és a napi előírt adag is meglesz, kapásból a „feladat”, „kötelező” címkét ragasztja rá az agy. És emlékszel, hogy is volt anno az Egri csillagokkal? Az sohasem lehet cél, hogy korlátozd vagy becsapd magad, sőt! Kizárólag a saját harmonikus működésed a cél! Légy hálás a testednek, amiért a nap 24 órájában téged szolgál. Segítsd a munkáját, add meg neki, amire szüksége van!

Miért megy ez sokszor mégis olyan nehezen? Talán túl evidens a víz jelenléte? Túl színtelen, túl szagtalan, túl ízetlen, túl olcsó, túl semmilyen?

Jöjjön egy kis adalék, amire ritkán gondolunk! Lehet, hogy a kémia órákon sem kapott elég hangsúlyt. De lehet, hogy kicsit szimpatikusabbá válik ettől

a víz, a világ (egyik) legnagyobb renitense:

„A víz sokféle szempontból ellentmond a fizika törvényeinek. Más anyagokkal ellentétben nem úgy viselkedik, ahogyan viselkednie kellene, például -75 fok helyett (ahol molekulasúlya miatt kellene) csak +100 fokon forr fel, és 0 fokon fagy meg, holott a periódusos rendszer szerint -120 foknál kellene.
Ha a víz úgy viselkedne, ahogyan tisztán logikai szempontból viselkednie kellene, akkor földünk lakatlan, puszta sivatag volna, mindenféle szerves élet nélkül.
https://rejtelyekszigete.com/masaru-emoto-viz-rejtett-bolc…/

Ma a kulacsoddal együtt vidd magaddal a VÍZ üzenetét is:

MERJ

  • más lenni
  • másképp gondolkodni
  • másképp csinálni
  • új dolgokat/módokat kipróbálni
  • ha ez azzal jár, akkor kilógni a sorból
  • ne tisztán fizikai, logikai törvényszerűségek mentén cselekedni, ha úgy érzed, hogy épp más hív,
    hiszen maga az ÉLET is így működik:

Testünk 70%-a víz. Ezen belül az agy 95%-a víz.
(víz: ami nem úgy viselkedik, ahogyan logikusan viselkednie kellene.)

LÉGY BÁTOR! Igyál egy kis vizet, és tegyél meg ma valamit, amit eddig még csak szerettél volna megtenni!

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here