A Kecske – Kínai asztrológia – mit ígér 2023?

"Összességében a Kecske számára javasolt az eddig halogatott ügyeivel foglalkozni, mert ezek további elnapolása gyorsan tarthatatlan helyzetet teremt és elveszítheti a helyzet feletti irányítását. Ha viszont belelazul a helyzetbe és jó fókuszt talál – és ahelyett, hogy arra figyelne, amit nem tud jelenleg elérni és amiben akadályozva van, inkább a megjelenő lehetőségekre összpontosít -, akkor megszülethet a rég várt áttörés az életében."

 Magyar Taoista Egyház által támogatott tartalom.

Kínai asztrológia – mit ígér 2023?

6. rész: A Kecske

A 12 kínai állatjegy mindegyike az Öt Elem – Fa, Tűz, Föld, Fém és Víz – egyikének Yin vagy Yang energiáját hordozza magában. A Kecske esetén ez a központi minőség a Yin Föld.

 
 

A 2023-as Yin Víz Nyúl év két domináns jellemzője a Yin Víz és a Nyúlban lévő Yin Fa, ami a Kecskék számára a valódi belső értékeinek széleskörű kibontakoztatását támogatja. Az Öt Elem viszonylatában a Föld Elem számára a Fa az őt szabályzó minőséget jelenti, míg a Vizet ő maga szabályozza.

Ez a szabályozás könnyen érezhető korlátozásként az Öt Elem viszonyulásai miatt, de valójában arra mutat rá, hogy melyek azok az elavult gondolatok, érzelmek, szokások, beidegződések, amelyek többé már nem szolgálják a belső fejlődésüket. Ezek gyakran egyfajta ellenállás formájában jelenhetnek meg, amikor egy új helyzetbe kerülve a Kecskék azt érzik, hogy nem akarnak változtatni, nem akarnak kimozdulni a megszokott kereteik közül. Amikor ellenállást éreznek, érdemes kicsit mögé nézni és nem közvetlenül azzal foglalkozni, ami elsőre előkerül. Gyakran ugyanis, a mélyben teljesen más mozgatja a szálakat és eredményt csak annak felismerésével érhetünk el, ami a valódi mozgatórugónk. Ehhez azonban nagy őszinteségre van szükségünk, elsősorban önmagunkkal szemben, de ez az őszinteség mindenképpen megtérül, mert olyan kincsekre lelhetünk magunkban, amelyekre mindig is vágytunk.

A kapcsolatok rendezése, ápolása, megújítása és harmonizálása ebben az évben mindenki számára ajánlott, mert nagyban hozzájárul belső és külső eredményeinkhez és jóllétünkhöz, ám néhány állatjegy számára különös jelentőséggel bír.  A Kecske is ezek közé tartozik. Az első lépés minden esetben a tudatosság, ezért a Kecskéknek először is érdemes áttekinteniük minden kapcsolatukat, legyen az családi, baráti, munkahelyi vagy egyéb. Ebben a fázisban egyszerűen megállapítjuk azt, ami van, például, hogy ki felé érzünk bizalmat, kikre számíthatunk, amikor problémánk van, kik azok, akiknek a jelenléte esetleg szorongást vált ki belőlünk. Ezután az önismeretünk tükrében hozzunk döntést arról, hogy kivel milyen jellegű, minőségű kapcsolatot szeretnénk és tegyünk lépések ennek megvalósítása felé. Ennek eredményeként néhány emberrel szorosabb, míg másokkal lazább kapcsolatot fogunk fenntartani a korábbiaknál.

A fentiekről elmondható, hogy szinte bármikor érdemes ezzel foglalkozni, ám ha az idei évben kiemeltebb figyelmet szentelünk a kapcsolatainknak, akkor magunk is meglepődhetünk, hogy a számunkra kedvező változások mennyire gördülékenyen és hatékonyan tudnak létrejönni.

Összességében a Kecske számára javasolt az eddig halogatott ügyeivel foglalkozni, mert ezek további elnapolása gyorsan tarthatatlan helyzetet teremt és elveszítheti a helyzet feletti irányítását. Ha viszont belelazul a helyzetbe és jó fókuszt talál – és ahelyett, hogy arra figyelne, amit nem tud jelenleg elérni és amiben akadályozva van, inkább a megjelenő lehetőségekre összpontosít -, akkor megszülethet a rég várt áttörés az életében.

 

Szeghalmi Etelka és Wágner Mária

A Magyar Taoista Egyház képviselői

 

A Magyar Taoista Egyház közössége a taoizmust, a taoista filozófiát, életvezetési és önismereti művészeteket tanulmányozza és gyakorolja, a mai modern emberhez közel álló módszerekkel, mert az ősi bölcsességek a 21. század embere számára is irányt mutatnak ahhoz, hogy hogyan éljen harmóniában önmagával és azt őt körülvevő világgal.

Támogass minket adód 1%-ával, hogy az ősi, taoista bölcsességek minél több emberhez eljuthassanak hazánkban!

Magyar Taoista Egyház

Technikai szám: 0877

Kép forrása: Pinterest

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here