A nő, aki nagyon valamilyen – Liza Minnelli

Vannak halhatatlanok. Olyanok, akikről életükben egészen biztosan tudjuk, hogy nevüket örökre beírták az emlékezet történelemkönyvébe.

 
 

A kislány, aki Judy Garland és Vincent Minnelli lányaként látta meg a napvilágot 1946. március 12-én Los Angelesben, egészen biztosan ilyen.

Számtalan Tony-díj, Emmy-díj, és Golden Globe, valamint egy Oscar is a filmért, ami nélküle nem lett volna az, ami.

A párizsi Sorbonne-on tanult, 1963-ban debütált a Broadway-n. A hatvanas évek végén kezdett filmezni, egyik legnagyobb sikerét az 1972-es Kabaréval érte el, de szerepelt a Bombasikerben és a New York, New Yorkban is. Összesen négyszer ment férjhez.

A nő, aki ha belép egy hatalmas terembe a maga 1 méter 63 centijével jelen lesz. Jobban, mint bárki ott.  Fantasztikus kisugárzása, az az utánozhatatlan Liza Minnelli-i erő, ami körüllengi semmihez sem fogható.

A Cabaret-t az amerikai Kongresszusi Könyvtár Filmmegőrzési Bizottsága beválasztotta az amerikai nemzeti filmregiszterbe, mint kulturális, történelmi vagy esztétikai értéke miatt örök időkre megőrzésre érdemes alkotást. Ez tetszik! Liza Minnelli is olyan, mint a Cabaret. Örök időkre megőrzésre érdemes alkotás.

Isten éltessen örökké, Liza Minnelli!

Fotó: Internet

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here