A Nyúl – Kínai asztrológia – mit ígér 2023?

"Az év harmonikus megélésében az is segít, ha a tetterőnket nem a külső körülmények megváltoztatására, hanem a belső célkitűzéseink megerősítésére fordítjuk. A Fa Elem egyik ereje ugyanis a célok kitűzésében és az odavezető út részletes megtervezésében rejlik, amit fokozatos és kitartó munkával valósít meg. Ezért az a hozzáállás, hogy minden nap egy kicsit teszek önmagamért (és azért, ami nekem valóban fontos), minden nap egy lépéssel közelebb kerülök a céljaim megvalósításához, ebben az évben különösen támogatott."

 Magyar Taoista Egyház által támogatott tartalom.

Kínai asztrológia – mit ígér 2023?

2. rész: A Nyúl

A 12 kínai állatjegy mindegyike az Öt Elem – Fa, Tűz, Föld, Fém és Víz – egyikének Yin vagy Yang energiáját hordozza magában. A Nyúl esetén ez a központi minőség a Yin Fa.

 
 

A 2023-as Yin Víz Nyúl év két domináns jellemzője a Yin Víz és a Nyúlban lévő Yin Fa, ezért a nyulak számára ez az év otthonos közeget jelent, ám ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy unalmas évre számíthatnak. Rengeteg lehetőség és váratlan fordulat vár rájuk, amik segíthetnek abban, hogy életük egyes területeit megújítsák.

A megújulás témája számukra központi kérdés lehet, de az nagyon fontos, hogy mit és hogyan újítanak meg. A változásokat elfogadni sokszor ugyanis egyáltalán nem könnyű, alapvetően szeretünk ragaszkodni a meglévőhöz és ellenállással vagy akár kifejezetten lázadással reagálunk bármilyen változásra. Ez az év rámutathat arra, hogy melyek azok a területek, ahol stagnálunk, ahol életünk holtpontra jutott és amelyeken ideje már változtatnunk. Amikor az év energiája kibillent minket ebből a stagnáló állapotból, akkor lehetőségünk nyílik új alapokra helyezni az adott életterületet.

Például, ha van egy olyan kapcsolatunk, amelyben hosszabb ideje elakadást érzünk, akkor hirtelen, kibillentő változásokra számíthatunk. Ez azt jelenti, hogy a kapcsolat létjogosultsága is próbára lesz téve és elképzelhető, hogy arra a következtetésre jutunk, hogy itt az ideje egymástól elköszönni és tovább lépni.

Lényeges azonban, hogy akármi is történik, legyünk tudatában annak, hogy mindez értünk és nem ellenünk van. Amikor ugyanis a dolgok sűrűjében megmérettetésekkel találkozunk, akkor könnyen érezhetjük úgy, hogy minden összeesküdött ellenünk és semmi sem alakul úgy, ahogyan mi szeretnénk.

Emellett, de mindezzel szoros összefüggésben érdemes arra figyelni, hogy lehetőleg ne ragaszkodjunk a dolgok változatlanságához, mert ebben az évben a változás ténye egészen biztosan nem megkerülhető. Javasolt ezért rugalmasságunkat és alkalmazkodó képességünket magasabb szintre fejleszteni és olyan szokásokat bevezetni a mindennapjainkba, amelyek kialakítják (ha még nem volt) vagy fenntartják ezeket a képességeket. Ilyen lehet például, hogyha egy adott problémát különböző nézőpontokból megvilágítunk, és kikérjük többek véleményét a kérdésről. Ez azért is jó döntés, mert sokszor mi magunk túl erősen értintettek vagyunk az ügyben, és nem látjuk a fától az erdőt.

Az év harmonikus megélésében az is segít, ha a tetterőnket nem a külső körülmények megváltoztatására, hanem a belső célkitűzéseink megerősítésére fordítjuk. A Fa Elem egyik ereje ugyanis a célok kitűzésében és az odavezető út részletes megtervezésében rejlik, amit fokozatos és kitartó munkával valósít meg. Ezért az a hozzáállás, hogy minden nap egy kicsit teszek önmagamért (és azért, ami nekem valóban fontos), minden nap egy lépéssel közelebb kerülök a céljaim megvalósításához, ebben az évben különösen támogatott.

A Nyulat jellemző Yin Fa számára különösen fontosak a kapcsolatai, a családja, a barátai, és ebben az évben nagy hatással lehet az eredményességére, ha másokkal együtt tevékenykedik. Érdemes ezért kifejezetten keresni az együttműködési lehetőségeket, hogy egymást támogatva, a Fára szintén jellemző kreativitással, önmaguk és mások belső növekedését szolgálhassák.

 

 

Szeghalmi Etelka és Wágner Mária

A Magyar Taoista Egyház oktatói

A Magyar Taoista Egyház közössége a taoizmust, a taoista filozófiát, életvezetési és önismereti művészeteket tanulmányozzák és gyakorolják, a mai modern emberhez közel álló módszerekkel, mert a taoista tanítások a 21. század emberének is irányt mutatnak ahhoz, hogy hogyan éljen harmóniában önmagával és azt őt körülvevő világgal.

Támogass minket adód 1%-ával, hogy az ősi, taoista bölcsességek minél több emberhez eljuthassanak hazánkban!

Magyar Taoista Egyház

Technikai szám: 0877

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here