A Sárkány – Kínai asztrológia – mit ígér 2023?

"A jó szokások másik oldala, hogy támogatnak bennünket a minket hátráltató dolgok kiküszöbölésében. Igazából, magasabb nézőpontból tekintve minden, ami nem visz közelebb a céljainkhoz és valódi önmagunkhoz, az hátráltató tényező és csak múló, folyamatosan változó vágyaink kielégítésére szolgál. Ennek következtében azonban, ha sikerül megújítani az életvezetésüket, akkor a kitartó munka egész biztosan kézzel fogható eredményekkel jár. Életükben megjelenik az elégedettség, a stabilitás és képesek lesznek magabiztosan tekinteni a jövőre."

 Magyar Taoista Egyház által támogatott tartalom.

Kínai asztrológia – mit ígér 2023?

3 rész: A Sárkány

A 12 kínai állatjegy mindegyike az Öt Elem – Fa, Tűz, Föld, Fém és Víz – egyikének Yin vagy Yang energiáját hordozza magában. A Sárkány esetén ez a központi minőség a Yang Föld.

 
 

A 2023-as Yin Víz Nyúl év két domináns jellemzője a Yin Víz és a Nyúlban lévő Yin Fa, ami a Sárkányok számára lehetőséget jelent arra, hogy átgondolják, honnan jöttek és hová tartanak. Az Öt Elem viszonylatában a Föld Elem számára a Fa az őt szabályzó minőséget jelenti, míg a Vizet maga a Föld szabályozza.

Ez a szabályozás azonban finoman jelenik meg és arra sarkallhatja a Sárkányokat, hogy tegyenek rendet életükben. Rendezzék önmagukkal és a világgal való viszonyukat, emberi kapcsolataikat és összességében állítsanak fel jó kereteket, működési folyamatokat, rutinokat és tegyék rendszerbe az életük egyes területeit.

A jó keretek mindig teljesen személyesek és egyéniek, és igen fontos elemük, hogy változhatnak is az idő előrehaladtával. Alapvetően olyan szokásokat jelentenek, amelyek segítenek felszínre hozni a bennük rejlő gazdagságot és teremtőerőt, de mindezt rugalmasan teszik, ezáltal elkerülhető a ragaszkodás és a saját nézőpontunkba történő bemerevedés.

A jó szokások másik oldala, hogy támogatnak bennünket a minket hátráltató dolgok kiküszöbölésében. Igazából, magasabb nézőpontból tekintve minden, ami nem visz közelebb a céljainkhoz és valódi önmagunkhoz, az hátráltató tényező és csak múló, folyamatosan változó vágyaink kielégítésére szolgál. Ennek következtében azonban, ha sikerül megújítani az életvezetésüket, akkor a kitartó munka egész biztosan kézzel fogható eredményekkel jár. Életükben megjelenik az elégedettség, a stabilitás és képesek lesznek magabiztosan tekinteni a jövőre.

Ez a magabiztosság annál is inkább szükséges, mert az idei év másik kulcs mozzanata számukra, hogy lehetőségük van hosszú távú céljaik, terveik és összességében életútjuk átgondolására. A legtöbb ember fejében az, hogy 20-30 évre tervezzen, meg sem fordul igazán. Az pedig még kevésbé, hogy egész életére vonatkozóan jelöljön ki egy-egy irányt. Ezért, akinél a Sárkány szerepel a képletének bármelyik pillérében (év, hónap, nap, óra) idén inspirációt és erőt meríthet az ezekkel való foglalatossághoz. Amennyiben letisztázzák és megerősítik magukban az életüknek értelmet adó célokat, akkor bátran és rendíthetetlenül tudnak szembenézni az eléjük táruló kihívásokkal.

Bármennyire egyszerűnek is hangzik, az életünk céljával és értelmével való munka sokszor egyáltalán nem kézenfekvő vagy könnyű. Fontos szempont, hogy mindezt egyáltalán nem kell a Sárkányoknak egyedül csinálniuk, kereshetnek, sőt ajánlott is társakat, segítőket, adott esetben szakembereket felkeresniük, akikkel együtt járnak az úton vagy éppen átsegítik őket a kritikus pontokon. Bátran támaszkodhatnak a körülöttük lévő közelebbi vagy távolabbi barátokra, ismerősökre.

Másik segítőjük az idei évben a racionális gondolatokon és összefüggéseken túlmutató intuitív meglátásaik. Itt lényeges megjegyezni, hogy az intuíció hangja soha nem hangos vagy erőszakos, de amikor befelé fordulunk és figyelünk rá, valójában mindig meghalljuk, tudjuk, értjük mit akar mondani. Összességében a Sárkányoknak kitűnő lehetőségeik vannak ebben az évben, hogy megalapozzák az 2024-ben érkező Sárkány év eredményességét.

Szeghalmi Etelka és Wágner Mária

A Magyar Taoista Egyház oktatói

A Magyar Taoista Egyház közössége a taoizmust, a taoista filozófiát, életvezetési és önismereti művészeteket tanulmányozzák és gyakorolják, a mai modern emberhez közel álló módszerekkel, mert a taoista tanítások a 21. század emberének is irányt mutatnak ahhoz, hogy hogyan éljen harmóniában önmagával és azt őt körülvevő világgal.

Támogass minket adód 1%-ával, hogy az ősi, taoista bölcsességek minél több emberhez eljuthassanak hazánkban!

Magyar Taoista Egyház

Technikai szám: 0877

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here