A tökéletes anyós – létezik, vagy fikció?

“Szeretem az anyósomat! “A mama egy tündér!” “A világ legjobb asszonya, aki felnevelte nekem az álompasit!” Hűha, nekem gyanús, hogy a kedves mama épp ott áll mögöttük, amikor ezeket a mondatokat pötyögik. Vagy valóban létezik tökéletes anyós? 

Mindig elkerekedett szemekkel olvasom a “világ legjobb anyósáról” áradozó kommenteket. A kedves személyiségről, az építő beszélgetésekről és a zökkenőmentes közös életről szóló bejegyzések őszintének tűnnek, így kénytelen vagyok azt feltételezni, hogy léteznek jó anyós-meny kapcsolatok. Jó, hát savanyú a szőlő, nem tagadom… De én ezt akkor is csak így tudom elképzelni:

 
 
  1. Az anyós lelkes lokálpatriótaként él Ebédvesztőpusztán, napjai nagy részében virágokat ültetve a helyi parkban, vagy cimbalomestet szervezve a helyi időseknek. Menyével, aki egy bájos ausztrál-magyar kislány, néha Skype-on chatel, és beszámol nemes tetteiről.
  2. Az anyós és a meny is lelkes Momoa rajongó. Amikor találkoznak, szebbnél szebb fotókat mutogatnak a páratlan hímről, és huncutul összemosolyognak:

“Dénesnek egy szót se! Jó, de Gézának se mondd el!”.

Majd mielőtt komoly dolgokra terelődne a szó, meny lelép, az idő előrehaladtára hivatkozva.

  1. Az anyós és a meny között alig öt év a korkülönbség. Együtt tárgyalják ki Zolika egykori gyerekcsínyeit és biliztetési szokásait.
  2. Az anyós és a meny között olyan nagy a korkülönbség, hogy szinte már nem is egy nyelvet beszélnek. A békesség kedvéért mindketten csak mosolyogva bólogatnak, ha az egyiknek mozog a szája.
  3. Az anyós karácsonyi és húsvéti látogatásai alkalmával a meny egy magányos magaslesre látogat, “Csak kiszaladok teregetni!” felkiáltással, majd három nap múlva hazamegy.
  4. Az anyósnál tett látogatás előtt meny hashajtót rejt a táskájába, majd a családi ebéd után észrevétlenül bekapja. Régebben mesteri szintre fejlesztette a kutya asztal alatti etetését, de amióta Rudika kimúlt, kénytelen maga elfogyasztani a mama főztjét.
  5. Menynek kiváló terapeutája van, akit minden egyes anyóssal töltött nap után felhívhat.
  6. Anyós magasról tesz a gyereke sorsára, így arra is, hogy kit választ élete párjául. A menyét össze-vissza hívja Marinak, Sárikának vagy éppen Móninak, aki pedig ismeri a “fajtáját”, hiszen az ő szülei is ugyanilyenek vele. A kölcsönös leszarom tabletta fogyasztása teszi kapcsolatukat olyan felhőtlenné.
  7. Anyós és menye nem beszél egyetlen közös nyelvet sem. A tolmács szerepét a konfliktuskerülő fiú vállalta, aki alkalomadtán úgy fordít közöttük, hogy abból ne lehessen baj.
  8. Az anyós példaképe Ellie a Dallasból, a meny pedig nagy Izaura-rajongó, így minden találkozás alkalmával a béketűrő asszony és az alázatos leány szerepét eljátszva töltik az estét.

KT

Borítókép forrás: internet

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here