Az én második anyukám 2. – Itthon lenni jó!

"Nem tudom, ki hogy van vele, de itthon lenni jó!"

Nem tudom, ki hogy van vele, de itthon lenni jó! Ezt bátran kijelenthetem. Nagyon szép minden, amit látok. Igaz, hogy jeleznem kell, ha unom az ágyat, de szerencsére anyukám mindig a közelben van és még sírnom sem kell nagyon, máris felvesz. Megmutatja nekem a falon a képeket, a szekrényben a ruhákat és a játékokat is, amik rám várnak, ha nagyobb leszek.

Én nem tudom, mikor leszek nagyobb, de már nagyon várom, mert rengeteg színes valami van a sarokban, amikhez sehogy sem férek oda. Egyelőre hiába nyúlok értük, mind elérhetetlen. Ezért kapálózom a lábammal és a felettem lógó puha dolgokba rúgok, amekkorát csak bírok. Azok szállnak, pörögnek és nagyon viccesek. Ilyenkor hangosan nevetek, de anyukám is, aki közli, hogy elképesztően édes vagyok. Ettől elpirulok én, a nagyon édes, majd valami melegség keletkezik a szívem körül, amit nagyon szeretek. Szeretnék pár szó szólni a szakállas fickóról is, aki biztosan itt lakik, mert minden este bejön hozzám, felvesz és szúrós arcát a mellkasomhoz dörgöli. Ez csiklandoz engem, és még hangosabban nevetek, amit ő nagyon szeret. Csak azt nem díjazza, ha bekakilok. Ilyenkor messzire eltart magától és hívja az anyukámat, mert szerinte ő jobban boldogul velem.

 
 

Tegnap este azonban nemcsak csikizett, meg beszélt hozzám azon a fura mély hangján, hanem közölte, hogy szeretne megfürdetni, elvégre ő is részt akar venni az ilyesmiben. Anyukám erre hangosan kacagott és közölte, hogy ő nem bánná, ha a pelenkázásban is ennyire részt akarna venni. De a férfi erre csak morgott valamit.

Amikor elkészült a fürdővizem, anyukám fölém hajolt és azt mondta, vár engem egy kis meglepi, azzal kezdett is kicsomagolni. Fáztam, ezért azonnal legörbült a szám. A fürdés amúgy sem a kedvencem, a buborékok kissé megijesztenek. Erre jött a szakállas fickó és azt mondta, tündérke, most pedig lubickolni fogsz apukával. Szóval ő az apukám. Most már így fogom nevezni, habár anyukám azt mondja rá, hogy Gábor meg, hogy drágám. Lehet, hogy egyszer majd én is így fogom szólítani? Nem tudom, ezeket a dolgokat még meg kell tanulnom.

Amikor megláttam a sárga kis kádamat, arra gondoltam, remélem, erősen tart engem ez a fickó, bocsánat az apukám, mert nem szeretnék a buborékokban elmerülni.

Az én második anyukám 3. – A kirándulás

Kép forrása: Pinterest

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here