Barátság és irigység: megférnek együtt?

Hiába vagytok barátok évek óta… az élet halad, egyikőtöknek jobban alakul a sorsa, míg a másik – látszólag – lemarad. Nem kizárt, hogy még az irigység is felüti a fejét… Egy erős barátság még ezt is kibírja, nem igaz? Vagy mégsem?

A pénz például tagadhatatlanul megosztja az embereket. Ha az egyikőtök dúskál, míg a másik fogait összeszorítva várja a fizetést, mert már nincs, amiből kenyeret vegyen, az előbb-utóbb keserűséghez, irigységhez vezet. Az anyagi különbség az élet minden területén jelentkezik, nem csak a ruházkodásban és a nyaralásban, hanem a gyerekeitek iskoláztatásában, és az életszemléletben – egy anyagiak miatt szorongó ember zárkózottabb és keserűbb, mint egy jómódú. Azaz: a pénz miatti irigység sajnos előbb-utóbb éket ver közétek…ez az a terület egyébként, amely komolyan és tartósan meg tudja tépázni a barátságokat. 

 
 

A másik ok, amely meg szokta osztani a barátságokat, a párkapcsolat. Nem könnyű egyedülállóként részt venni egy romantikus luxus esküvőn, még akkor sem, ha a barátnőd a menyasszony. Természetesen örülsz a boldogságának… csak nem felhőtlenül. Az irigység még akkor is beárnyékolhatja a barátságotokat, ha mindketten házasok vagytok: a barátnőd feleségként úszik a boldogságban, míg ti már eszitek egymást a harmadik lombik utáni kudarc miatt? Nem könnyű így fenntartani egy barátságot!

Apropó, gyerekek. A termékenység vagy a meddőség is egy érzékeny terület, már, ami a barátok közötti irigységet illeti. Hiszen nem könnyű összejárni, és közös témát találni akkor, ha valaki gyermekre vágyik, de nem jön össze neki, míg a barátnője sorra szüli az esetleg nem várt gyermekeket… Az idő előrehaladtával, és a sikertelen lombikok számával ez a feszültség pedig csak egyre nő… hatalmas lelkierő kell ahhoz, hogy egy termékenységi problémával küzdő nő a barátnője többedik babavárójára is el tudjon menni. A meddőség-termékenység az a terület, amely az anyagiak után vagy mellett a leginkább képes szétbombázni egy barátságot. 

A terhességek vagy éppen a lombikok nem tesznek jót az ember vonalainak – nyilván, nem is ez ilyenkor a lényeg, de tény, hogy a fizikai kinézet, a testsúly-kérdés is meg tud próbálni egy barátságot. A diétához, az edzésekhez sok erő, idő, pénz és lemondás kell. Ha pedig megvan, jönnek is az eredmények: feszes test, nagyobb terhelhetőség, dícséretek, csinosabb ruhák. Szóval, van mit irigyelni, főleg, ha a barátnőddel ellentétben te nem erre fordítottad a tartalékaidat, és maradt a kötényhas meg a mackónadrág is. 

Ha nem vagy egy törtető fazon, és az sem érdekel, ha a barátnőd az lett, és már középvezetőként dolgozik, akkor esélyes, hogy nem férkőzik közétek a karrierrel kapcsolatos irigység. Van ilyen is, szuper! A legtöbben azonban egyszer csak számot vetnek: mit is alkottam az elmúlt másfél évtizedben, mennyire becsültek meg anyagilag vagy erkölcsileg… és, ha ez a számvetés nem fest túl jól, az okozhat némi frusztrációt. Ha azonban erős szálak fűznek tieteket össze, felül fogtok kerekedni ezen a konfliktuson.

#nemkoronavírus
A MyMirrornál az induláskor úgy döntöttünk, hogy szórakoztatni fogunk. Azóta a világunk kifordult sarkaiból és tudjuk, hogy a vírus okozta sebek nehezen gyógyulnak majd. A mi küldetésünk azonban nem változott.
Most is megpróbáljuk a bezártságunkat vidámabbá, elviselhetőbbé tenni. Ezért azokat a tartalmakat amelyek nem tartalmaznak információt a koronavírusról #nemkoronavírus jelöléssel látjuk el annak érdekében, hogy azokat, akik kerülik a vírussal kapcsolatos tartalmakat így is megnyugtassuk, hogy abban a cikkben nincs szó erről. Együtt túl leszünk ezen az időszakon! 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here