Betonfenék és teregetés Januári spotágválasztó

Futni csak a busz után szoktál, súlyt emelni kizárólag pénteken a szupermarketben, a lovaglás hallatán pedig csak piszkos gondolatok jutnak eszedbe? Vége a lustálkodásnak és a szájhősködésnek, ideje elkezdeni mozogni! De milyen edzésforma illene hozzád? Nos, lássuk csak…

Ha nem csak a testedet, de az agyadat is megmozgatnád, irány egy aerobic óra. Mire minden végtagodat a megfelelő ütemben és irányban mozgatod, garantáltan megfeledkezel minden más gondodról és bajodról. Még három, kettő, és egy… jah, hogy végig fordítva csináltad? Rá se ránts, itt mindenki magával van elfoglalva, csak a harakirin jár az eszük, nincs idejük rajtad röhögni! Ha egyéb agyas sportokat is kipróbálnál, akkor az aerobic óra után less be egy sakk-kurzusra is.

 
 

Nem, a gondolkodás és a sport összehangolása nem a te műfajod? Rendben. Akkor próbáld ki a futást. A gondolataidba merülve róhatod a köröket úgy, hogy szinte észre sem veszed az idő múlását. Jó tanács: legyen nálad egy kutya vagy egy gps, ha nagyon eltévednél agyalás közben, legyen, aki hazakísér…

Gyerekkorodban szerettél bringázni? A spinning a te sportod! Vagy nem…? Egy biztos, egy óra alatt tudatosulni fog benned, hogy a szívizmodon kívül kábé semmi izmod nincs, és, hogy az instruktor egy ufó. Egy labdaseggű űrlény, betonból.

Tested, lelked beleadnád a sportba? Keress egy zumba, hastánc, vagy egyéb táncórát! A legjobb, ha a barátnőddel érkezel, a közös kacagás átlendít a kezdeti bénázásokon. “Vigyázz”, mert egy efféle sport elkezdése az élet más területeire is kihat: felszabadultabb, nőiesebb, magabiztosabb leszel… csak saját felelősségre kezdd el!

Az igazi kemény csajok nem félnek a kihívásoktól: például a boxzsákoktól vagy a termet átjáró izomszagtól… Az első óra csalódást jelenthet: mert mi az már, hogy neked csak a levegőt kell püfölnöd a puszta ökleiddel, míg mások már élesben nyomják? Ne aggódj, másnap rá fogsz jönni, hogy a légbox is okozhat olyan izomlázat, amitől egy átlag teregetés is kivitelezhetetlennek tűnik majd.

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here