Bosszúpornó

" - Mit tegyek? – kérdezte zokogva. – Hogy vetessem le onnan? - Semmi mást nem tehetsz, csak megkeresed azt a szemétládát és lekönyörgöd a fotóid. - Ha megteszem, még jobban meg fog alázni. - Van más választásod?"

Gerda úgy érezte, sosem fogja tudni elfelejteni azt a pillanatot, amikor a barátnője felhívta, és közölte, hogy látta őt egy pornóoldalon. Még el is nevette magát, mielőtt lefagyott volna minden érzékszerve. Egyszerűen elhomályosodott a szeme, a fülében zakatolt a pulzusa, és bőrén ezer apró tűszúrás jelezte a pokoli meglepetés erejét. Pontosan tíz másodpercig hitte, hogy ez az egész csak egy ócska tréfa, a következőkben már tudta, hogy Kornél műve mindez. Figyelmeztette is pár hete, de az egész játéknak tűnt. Rossz játéknak.

Nyolc hónapig voltak együtt, és talán a felére még azt is mondhatta, hogy szép volt, de az ötödik hónaptól kezdve nap, mint nap kerültek elő a szemétségek. Kornél hazudott, aztán lopott tőle. Tagadta, de Gerda tudta, hogy egy tízezressel több volt a tárcájában. Rábizonyítani nem lehetett, ezért először elszégyellte magát a gyanúért. Miféle ember ő, hogy a párja jut eszébe elsőként? Mégis legbelül lüktetett a tudat, hogy nem téved.

 
 

Nem volt sehol munka után, csak kivette a fizetése egy részét, majd otthon tett-vett, legfőképp takarított, mert várta, hogy a srác este betoppanjon. Nagyon szerette a rendet, szinte kényszeres volt, ahogy a fogkefével kisúrolta a konyhaszekrény belső sarkait. Képtelen volt elviselni, ha egyetlen pohár is árválkodott a mosogatóban. Utálta magában ezt, de nem tudott ellene tenni. Aznap este mihelyt megérkezett Kornél, közösen megcsinálták a szószt a tésztához, ettek, megnézték a kedvenc sorozatuk következő részét, aztán szeretkeztek. A fiú nem aludt ott, valamivel éjfél előtt elköszönt, mondván, ki akarja aludni magát. Ez kamu dumának tűnt. Mégse akart gyanakodni, mert sokszor megtapasztalta már, hogy hajlamos bebeszélni a dolgokat magának, és ezzel csak árt a lelkének.

Másnap reggel tűnt fel neki a pénz hiánya. Ez az eset lavinák sorát indította el. Nem is a történések voltak kemények, inkább az érzések, amelyeket kiváltottak belőle. Feltűnt neki, Kornél hogyan beszél az anyjáról, aztán a boltban minősíthetetlen módon leszidott egy eladót, aki nem tehetett arról, hogy elfogyott egy akciós termék. Múltak a hetek és egyre jobban elidegenedett tőle. Hol volt már az első hónapok mindent letaroló szenvedélye? Akkor még azt sem tudta, hogy fokozza Kornél vágyát, annyira elkapta a gépszíj.  Hogy abszolút a kedvére tegyen, megengedte neki, hogy alsóneműs képeket készítsen róla. Így egész nap gyönyörködhet Gerda testében, búgta a telefonban a friss szerelmes.  Ostobán és elvakultan megbízott benne. Jó pár képen megmutatta a melleit is, büszkén tálalva. Nyolc hónap után azonban elege lett a kapcsolatból. Semmi jót nem már kapott belőle, látta, hogy jobban járnak mindketten a szakítással. Valószínűleg a fiú se halt volna bele, ha nem őt dobják, hanem fordítva következik be a vég. Így viszont a sértett hiúság atombombaként robbant az életében. Nem hagyhatta, hogy valaki őt, akit mindenki cukinak, aranyosnak tart, megpróbálja kitessékelni a világából. Amikor Gerda annyit kért tőle, hogy váljanak szét békében, keserűen elvigyorodott, és megrázta a fejét.

 – Hogy érted, hogy nem? – kérdezte csodálkozva. – Hidd el, jobb lesz mindkettőnknek! –  Azzal fordult is volna meg, hogy eltűnjön a következő sarkon, de a srác elkapta a karját.

 – Velem mi lesz? – kérdezte mélyen az arcába bámulva.

Istenem, bele akar tolakodni a fejébe, gondolta idegesen Gerda.

 – Szerintem, túléled, hogy vége – hebegte meglepetten.

 – Ebben biztos lehetsz, de nem lesz benne köszönet. – Akkor elengedte a karját, amin jó ideig még látszott ujjainak nyoma.

Még küldött pár üzenetet, amelyben a szakítás-paletta összes érzése felsorakozott. Volt köztük szomorkás, kétségbeesett, könyörgő, de fenyegető is. Gerda átfutotta őket, aztán megkönnyebbülten felsóhajtott: jól döntött. Egyetlen pillanatra se jutottak eszébe a fotók. Pedig azok ott voltak, és arra vártak, hogy felrobbantsanak egy életet. Kata öccse talált rájuk, ő szólt a nővérének. Természetesen nem dicsekedett, hogy pornóoldalakon szörfözik, ám így lebukott. Egy álprofil alatt ország-világ láthatta Gerdát, a mosolyát, és arcán régi boldogságát. Minden képben volt valami rejtélyes visszafogottság, ami különösen izgalmassá tette őket.

Gerda alig merte megnézni az oldalt. De amikor az első párra ránézett, tudta, kitől származnak. Pláne, hogy másnak nem vetkőzött le. Bosszúpornó, mondta Kata, és legszívesebben legyilkolta volna Kornélt, aki miatt barátnője kis híján összeroppant. Nézte a képeket, és nem akarta elhinni, hogy van a világon valaki, aki ily módon képes volt őt elárulni. Szerelemnek indult ez a kapcsolat is, mint a legtöbb, de olcsó színdarab lett belőle, amelynek a végén kiárusítják az egyik szereplőt, hogy megtérüljön a díszletek ára. A díszlet ez esetben a hiúság és a csalódás volt.

 – Mit tegyek? – kérdezte zokogva. – Hogy vetessem le onnan?

 – Semmi mást nem tehetsz, csak megkeresed azt a szemétládát és lekönyörgöd a fotóid.

 – Ha megteszem, még jobban meg fog alázni.

 – Van más választásod?

A választ mindketten tudták. Hogy lett volna? Gerda kisírta magát, elképzelte, hány ismerőse láthatta már eddig is, de nem látott más kiutat, minthogy rimánkodjon annak a nyomorultnak. Amikor felhívta, Kornél gúnyosan megkérdezte, mennyit fizetne, hogy eltüntesse az oldalt. Erre a lány megint elsírta magát.

 – Ne bőgj, nem kérem, hogy feküdj le velem, már ezerszer jobb nőt találtam nálad! – vetette oda. – Csak az akarom, hogy érezd a törődést. Úgy háromszázezer elég lesz, annyit biztosan elő tudsz kaparni holnapra, nem igaz?

A világ, amely eddig sem volt rózsaszín, hirtelen szürkéből feketébe váltott, és Gerda, aki egykoron szerelemnek hitt vágyból levetkőzött, megértette, hogy nem menekülhet. Ezt a zsarolást nem ússza meg. Ugyan kihez fordulhatna segítségért? A naivitás ára ott villogott előtte fekete-fehér filmvásznon vörösen izzó számokkal.

 – Megszerzem, de minden képet törölsz, és eltűnsz az életemből, rendben? – szipogta. Élete rossz krimijében legszívesebben fegyvert rántott volna, de ez nem egy mozi volt, vagy egy összekutyult Netflixes film, hanem a valóság a maga undorító józanságával.

Végül Kata adott neki kölcsön, és el is kísérte a cukrászdába, ahol találkoztak a volt szerelmesek. Nem ült oda hozzájuk. Gerda remegő szájjal nézte végig, ahogy Kornél törli a pornóoldalról, majd a fotókat telefonja képtárából és memóriájából is. Ő is törölte azonnal az emlékeiből, a perceiből és régi napjainak keserves kelléktárából. Aztán rányomott az utalás gombra, majd felállt és a kezében lévő pohár tartalmát a fiú ölébe öntötte. Az ásványvíz lefolyt a földre, Kornél pedig káromkodott egy nagyot, de nem ugrott fel, nem csinált jelenetet, mert látta, hogy Kata felveszi reakcióját. Azonnal megbánta, hogy nem mentette el máshová a képeket. Az ő naivitásának azonban csak egy pohár víz lett a következménye.

Kép forrása: Pinterest

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here