Él, mint Polanski Párizsban

Rajmund Liebling, azaz, ahogy a világ ismeri, Roman Polanski többször is megjárta a poklot. Anyja koncentrációs táborban halt meg, ő megszökött a krakkói gettóból, és sokáig bujkált. Második feleségét várandósan ölték meg, míg ő Londonban dolgozott.

Mindez persze nem mentség a magánéleti zűrjeire: színésztársaival folytatott féktelen orgiáira, amelyen sok kiskorú is megfordult, és amelyek egyikén megrontott egy 13 éves kislányt. Noha bűnösnek vallotta magát, az első adandó alkalommal Franciaországba menekült, ahol állampolgárként számíthatott arra, hogy nem adják ki. Ez 1977-ben történt, a színész-rendező pedig azóta is csak olyan országokban fordult meg, ahol biztos lehet abban, hogy nem adják ki az Egyesült Államoknak.

 
 

A kislány időközben persze felnőtt, a sérelem azonban nem évült el, sem jogilag, sem a lány szívében. Áldozata peren kívül ugyan több mint 110 millió forintot kapott, és könyvet is írt a történtekről, az ellene elkövetett vétket azonban nem lehet semmissé tenni. És, mivel Polanski egykoron bűnösnek vallotta magát, de évtizedekig nem jelent meg a bíróságon, ügye a bíróság szemében sem évült el.

A rendező most 86 éves, és él, mint Marci hevesen… vagy Polanski Párizsban.

Fotó: Internet

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here