Életjelet nem ad magáról

Egyesek szerint csoda, hogy normális ember lett belőle. Még óvodásként került betegeskedő nagyszüleihez, akik hihetetlen erőt kaptak az égiektől arra, hogy őt tisztességesen ellássák és taníttassák. A pedagógusok mindig elismerően néztek a két kisöregre, akik szorgalmasan vitték Márkot a kirándulásokra, és mindig pontosan megjelentek a szülőiken. 

Aztán egy napon véget ért ez a kis idill. Márk anyja tékozló leányként visszatért Németországból, és magának követelte a kisfiút. A szomszéd városka, ahol házat vett, épp nyolc kilométerre volt a nagyszülőktől, de a szíveiket egy univerzum választotta el. Egy évvel azután, hogy a lányuk magával vitte az unokájukat, a két öreg gyors egymásutánban elköltözött a felhők fölé, ahonnan egész nap figyelhették Márk életének alakulását.

 
 

De nem voltak elégedettek azzal, amit láttak. A lányuk nem találta meg a kisfiúhoz vezető utat: egyre többet szekálta – főleg, miután összejött Tiborral, akinek nem volt gyermeke, de aki minden lehetséges módon megpróbált élni atyai hatalmával. 

Mire leérettségizett, Márk lett a fekete bárány – vétkes mindenért, amit a család apraja-nagyja elkövetett. Ennek ellenére remek jegyei mellé kiváló sportteljesítményeket is tett – biztos a megfelelés hajtja, mondták a rosszmájúak – így az egyetemre gyakorlatilag felvételi nélkül “besétált”. 

A programozás lett az élete – az anyja ebből is csak azt vette észre, hogy a fia egy életképtelen kocka, akire ráférne egy bulizós nyár, meg valami laza barátnő – célja pedig, hogy külföldön dolgozzon és éljen. A diplomaosztó előtt ugyanolyan csendes volt, mint az azt megelőző években, így az anyjának és Tibornak sejtelme sem lehetett róla, mire készül. Megbeszélték, hogy otthon találkoznak, ahol egy szolid kis ebéddel ünneplik meg, hogy most már pénzkereső ember lett belőle.

Márk azonban nem ért haza. Estére sem került elő, és másnapra sem. Hívogatták volna a barátait, ha lettek volna, meg a volt évfolyamtársait, ha egyet is ismertek volna közülük. Így viszont maradt a rendőrség, meg a közösségi médiában való eszement fotó osztogatás az eltűnt friss diplomásról.

Két idegőrlő hónap után aztán végre megtalálták Márkot. Annyit üzent a rendőrséggel, hogy köszöni, jól van. Franciaországban telepedett le, és nem kíván kapcsolatba kerülni a családjával.

Otthon gyorsan terjedtek a hírek – Márk anyja tett róla, hogy minden szomszéd megtudja, mit tett az ő hálátlan fia… de valahogy senki nem adott neki igazat.

fotó: Pinterest

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here