Furcsa rekordok a nagyvilágból

Mi tagadás, nehéz kitűnni a tömegből. Mert mivel is lehetne? Egy fura hajviselettel vagy tetoválással? Ugyan már, ki veszi ezt észre manapság? A fővárosi forgatag tele van különcökkel. Akkor talán egy őrült autóval vagy különös otthonnal? Nos, ebben sincs semmi újdonság, valljuk be…

 
 

Aki valóban nyomot akar hagyni az emberekben, az esetleg megpróbálhat túltenni a Guinness rekorderek legfurább szokásain… akad belőlük egy pár, ami valóban elég bizarr.

Noha nem titkoltan marketingfogásként indult a dolog, a matracdominó Guinness rekordját az Aaron’s matracüzlet állította fel. A cég “agyasai” 7000 négyzetméteren 34 sorban felállított matracra rögzítették fel vállalkozó szellemű alkalmazottaikat, hogy aztán elindítsák a 13 perces “élő matracdominót”.

Ennél sokkal hasznosabb, viszont nem kevésbé szokatlan az idős tornászok hada, akik egyre-másra döntik meg a rekordokat: jelenleg a legidősebb tornász a német Johanna Quaas, aki 90 évesen még mindig járja a hazai és külföldi amatőr versenyeket.

A brit előadóművész sem állt be az átlagos emberek sorába: Johnny Strange azzal múlatja az idejét, hogy a szájába vett almát kettévágja egy láncfűrésszel. Vajon hogy fedezte fel egyáltalán, hogy ő erre képes? A növényekben nem csak ő látta meg a fantáziát, hanem honfitársa, Pete Glazebrook is, aki megtermelte a világ eddig mért legnagyobb hagymáját: egyetlen fej hagymája akkora volt, mint két újszülött csecsemő egymás mellett. Arról nem szól a fáma, vajon hány salátába lesz elég, illetve hány liternyi könnyet sír el a szakács, mire felaprítja…

Japánban sem tétlenkednek, ha különlegesek szeretnének lenni: a kilencéves beagle kutya, Purin gazdája megtanította a házi kedvencét focizni. Az attrakció annyira jól sikerült, hogy a beagle percenként 14 gólt képes hárítani a kapuban. Lássuk be, elég szép eredmény, jó néhányan megirigyelhetnék a focirajongó eb teljesítményét!

Ha valaki nem tud kutyát idomítani, még kiválóan uralhatja a saját testét… Így tett a görög művész, Adonis Kosmadakis is, aki a párizsi Moulin Rouge kánkán táncosaként elképesztő hajlékonysága miatt képes 30 másodperc alatt harminccszor a feje mögé hajlítani a lábát. Ezt a rekordot még senki nem tudta megdönteni… de lehet, hogy nem is akarja?

Ezeken túl is akadnak azért kitörési lehetőségek, például megdöntésre vár a legmagasabbra bezselézett haj, és az orron keresztül felszívott shake Guinness rekordja is. Hát, én azt hiszem, inkább talán maradok átlagos…

fotó: internet

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here