Ide a WC papírt, vagy lövök!

Míg kis hazánkban elterjedt, hogy a koronavírus ellenszere a palacsinta – hiszen mindenki olajat, lisztet, cukrot meg tejet vásárolt pánikszerűen – addig, úgy tűnik, Ausztráliában a wc papírt tartják a megoldásnak. A tömegek által nagy tételben vásárolt wc papír miatt hamarosan készlethiány alakult ki, ami arra késztette a helyi kereskedőket, hogy limitet állítsanak fel: egy ember egyszerre csak négy csomaggal vásárolhat.

A wc papír olyan kelendő volt, hogy a bevásárlóközpontot percek alatt lefosztották az előrelátó, és a vírustól rettegő vásárlók – sőt, még késeléses ügy is lett a dologból, olyan szintű indulatot váltott ki a roham. 

 
 

A közösségi médiát elárasztották a #toiletpapercrisis hashtag-gel ellátott képek, amelyek eléggé érzékletesen jellemzik az ausztrál helyzetet. A kontinensen kívül hasonló wc papír lát terjed el még Szingapúrban, Japánban és Hong Kongban is. 

A fotókat elnézve egy-egy családnak ebben a földi életen már nem kell többé wc papírt vásárolnia… Reméljük, a vírus “lecsendesedése” után a felhalmozott készleteket inkább eljuttatják a magyar kórházaknak – hogy legyen valami haszna is a mostani hűhónak.

Fotó: Internet

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here