Jackie Kennedy Onassis – A pénz és a szex markában

Az egyik leghíresebb First Lady élete szinte minden pillanata a külvilágnak szólt. A gyönyörű, stílusos, okos nő a 60-as években mindenkit elkápráztatott. A félrevezetést mesterfokon művelte. Már a családja is hamis családfát kreált magának, mert gazdag francia ősökkel dicsekedett. Ebből egy szó sem volt igaz, de a csapodár, szerencsejátékos és nőcsábász édesapa igen. Jackie számára ez a férfitípus cseppet sem volt ismeretlen, amikor hozzáment John Fitzgerald Kennedyhez. Bőséges tapasztalattal rendelkezett a szex terén már férjhez menése előtt. A legfontosabb szempontja mégis a pénz volt. Több kérőt is amiatt utasított el, hogy nem találta elég gazdagnak.

Aztán megjött az ideálisnak tűnő királyfi, akiről tudni lehetett, hogy a hűséget hírből sem ismeri. Lépten-nyomon megalázta a feleségét, aki volt, hogy rajta is kapta. De a visszavágó sem maradt el, mert Jackie is kereste a lehetőségeket. William Holden, Frank Sinatra, Marlon Brando és még rengetegen megfordultak az ágyában. Kifelé azonban szűzies, visszafogott stílusikonként élt. Mindig tudott mosolyogni, és olyan hátteret biztosított a férjének, amelyet kevés nő tudott volna.

 
 

Egész életében küzdött a húgával. A köztük lévő rivalizálás később gyűlöletbe csapott át. Milyen furcsa belegondolni, hogy két értelmes, szép és sikeres nő nem bírja elviselni testvérként egymás sikereit. Micsoda önbizalomhiánnyal kellett megbirkóznia a két lánynak ahhoz, hogy a köztük lévő testvéri kapcsot széttörve meggyűlöljék egymást.

Jackie húga, Lee állítólag szintén megfordult az elnök ágyában. Ha ez igaz, a reváns se, maradt el, mert Jackie JFK halála után hozzáment a görög mágnáshoz, Onassishoz, akibe a húga szerelmes volt. Nem titkoltan.  Kell ennél nagyobb fájdalom egy nőnek a gyűlölethez? Amióta világ a világ, a féltékenység a legszorosabb kapcsolatokat is meg tudta mérgezni, legyen az házasság vagy barátság. Abban csalódni, aki a vérünk, akivel nem akaratlagos kapocs köt össze, mégis elszakíthatatlan, talán az egyik legnagyobb tragédia.

Második házassága sem volt boldog, hiszen Onassis szinte mágikus módon Maria Callashoz kötődött, akivel utóbb csalta is a feleségét.

Összegezve elmondhatjuk, hogy adva van egy nő, aki nem mindennapi szépség. Elegáns, sikeres és boldogtalan. Életében minden adott volt a sikerhez, de a sikertelenséghez is. A túlzott pénz utáni vágy, a belső bizonytalanság, a szerencsétlen kapcsolata édesapjával mind rányomta a bélyegét későbbi életére. Hatalmas, önpusztító erővel küldte a világ a felé a tökéletes feleség és anya mintáját. Két gyereke született és kettő meghalt. Jackie Kennedy élete tragikus görög hősnőkéhez hasonló, akik bármit megtesznek, hogy elérjék céljaikat, de a végén mégis elbuknak.

Hogy volt-e valaha boldog ez a kivételes nő, már soha nem tudhatjuk meg. Talán egy-egy elcsípett pillanatban, amikor az Idő rákacsintott, és annyit mondott neki: most nevess, mert később elhagylak.

fotó: Internet

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here