Jó külföldi filmek 2019-ből

Ha szeretted a Gettómilliomost és az Igazából szerelem című romantikus vígjátékot, az csípni fogod ezek készítőinek idei alkotását, a Yesterday-t is. Mi lenne, ha az egész világ elfelejtené minden idők legzseniálisabb zenekarát, a Beatlest? Mi lenne, ha csak te emlékeznél a felejthetetlen slágerekre? Mi lenne, ha elkezdenéd játszani a mesés négyes dalait, és egy csapásra világsztár válna belőled? És mi lenne, ha a hirtelen hírnév kikezdené a magánéletedet? A film főhőse ezekre a kérdésekre keresi a választ.

 
 

Ha nem elég a zenéből, nézd meg a Rocketmant! A film azt a fantasztikus átalakulást követi nyomon, ahogyan a félénk zongorista csodagyerek Reginald Dwightból világszerte ismert szupersztár lesz Elton John néven. Az inspiráló történet – mely Elton legkedveltebb dalaira van felfűzve, a főszereplő Taron Egerton előadásában – nyomon követi a kisvárosi srácot azon az úton, melynek során a popkultúra egyik legikonikusabb figurájává nőtte ki magát.

Tarantino új filmjét sem érdemes kihagyni az idei filmes visszatekintés során. A Volt egyszer egy Hollywood a hatvanas évek végi Los Angelesbe visz vissza. Egy western tévésorozatból kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is….

Ki gondolta volna, hogy a Toy Storyt még mindig lehet “nyújtani, mint a rétest”? Hát az, aki tudja, hogy a Toy Story 3 világszerte egymilliárd dolláros bevételt hozott, az azért sejthette, hogy lesz ebből 4. rész is. És lett is! A mozilátogató kritikusok is érezték, hogy ez már több a kelletténél, de azért elmentek megnézni a negyedik részt is: “Még mindig van új a storyban. Imádtam a kis Polly Pocket babát. Talán picivel több új karaktert hozhattak volna be a történetbe.” “Nem tetszett annyira, mint a harmadik rész, nem volt benne annyi drámai jelenet, itt sokkal inkább a szórakoztatásra helyezték a hangsúlyt. Nekem ez csak egyszer nézős marad, szerintem a harmadik részt már sosem fogják überelni!” Nos, egy próbát megér, mindenki döntse el maga, lehet-e ebből még Toy Story 5?!

fotó: Internet

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here