Két szerelem? 6. – A bomba

“Istenem, nem tehetek róla, de őt is szépnek látom, és nem akarom elveszíteni. El se tudom képzelni, hogy kövér lesz és vastag bokájú, amilyenek a terhes nők. De azt is túlélem, elvégre van B tervem, épp az előbb sétált ki az ajtón hívogató tekintettel.”

 – Persze, hogy nem bánom, hiszen itt vagy, és én örülök, hogy látlak! – mondom negédesen, de már én is utálom a hangom, mert álszent és hazug.

 – Akkor jó! Kérhetek egy pohár vizet? – néz rám csillogó szemmel.

 
 

Istenem, nem tehetek róla, de őt is szépnek látom, és nem akarom elveszíteni. El se tudom képzelni, hogy kövér lesz és vastag bokájú, amilyenek a terhes nők. De azt is túlélem, elvégre van B tervem, épp az előbb sétált ki az ajtón hívogató tekintettel.

 – Persze, bármit!

Leül, keresztbe teszi a lábát, és hosszan vizsgálja az arcom.

 – Nos? – Nézek rá. – Valami jó hír? Munka? Vagy netán…- mielőtt azonban folytatnám, elneveti magát. Kedvesen, elégedetten és sugárzóan mustrál, már-már zavarba jövök.

 – Azt hiszed, terhes vagyok? – Úgy mosolyog, ahogy még soha. Szinte gyanús.

 – Igen, és boldoggá is tennél vele! – A hazug énem nem bír leállni, csak löki a baromságot, miközben remeg a lábam.

 – Jaj, drágám, már majdnem belejöttél a szerepedbe…Ne ess ki, mert az szánalmas! Hazudj, ahogy eddig, legalább nem foglak leköpni.

 – Micsoda? Iza, te részeg vagy, miket beszélsz?  – Ha létezik nálam döbbentebb ember, akkor azt múzeumban kell mutogatni. – Nem értelek.

 – Édesem! Szeretném veled közölni, hogy az ajtó előtt találod az összes holmid. Kérlek, ne gyere haza többé, mert látni se akarlak. Menj a szeretődhöz, aki azt hiszi, hogy nőtlen vagy, mert neki ezt hazudtad, ahogy nekem a hűséget.

 – Te megbolondultál! – hördülök fel. – Téged akarlak, mert szeretlek!

Iza jókedvűen bámulja erőlködésemet. Szemmel láthatóan élvezi. Megcsóválja a fejét, és feláll.

 – Te jó ég, és én még azt hittem, lesz benned spiritusz bevallani. Óriásit csalódtam. De már nem érdekel. Írd meg az új címed, és a maradék holmid elküldetem. Hogy rohadnál meg!

 – Iza, honnan veszed, hogy megcsaltalak? Mire alapozod ezt? – Kérdésem ostoba. Tekintete megsemmisítő.

 – Épp az előbb ment ki innen. Kérlek, ne fokozd tovább! Légy oly kedves, írd alá a válási papírokat, és soha többé ne keress!

 – Megmagyarázom!

 – Ugyan hogy? Ti, férfiak azt hiszitek, van magyarázat a megcsalásra, főleg, ha hónapok óta tart? Miért ennyire ostoba mindenki, aki félrelép?

 – Iza, én nem tudok nélküled létezni.

Istenem, gyönyörű szája fintorba torzul. Megfordul, és méltóságteljesen kivonul. Én meg ott maradok, és lehunyom a szemem. Ez a jelenet meg se történt, mondom félhangosan. A feleségem nem járt itt, nem akar válni, az egész az én képzeltem szüleménye. Csak az illata, amit maga után hagyott, jelzi, hogy nem álmodtam.

Újabb kopogás térít magamhoz. Megint a titkárnő.

 – Uram, mi legyen a bőröndökkel?

 – Miféle bőröndökkel? – nézek fel kábán.

 – Amiket most hozott egy futár. Itt vannak az ajtaja előtt.

 – Értem! – mondom, és nem hiszek a fülemnek. Iza tényleg kidobott, és nincs hová mennem. Mi a jó eget mondjak délután a másiknak? Mert B terv mindig van, ahogy most is, csak nem mindig tökéletes.

 – Hagyja csak őket ott, majd elszállíttatom – felelem.

Tulajdonképpen nem is vagyok igazán összetörve. Fura, de igaz. Pedig szeretem a feleségem, csak a módszereit nem. Vajon hogyan buktam le? Mindent tudott, tehát nem most derült fény Adélra. És hagyta? Ha tudta, hogyan tudott lefeküdni velem? Miért mondta, hogy gyereket akar? Sose értettem a nőket, de nem gondolkozom sokat ezen, inkább arra koncentrálok, hogy esetleg elvehetem Adélt, úgyis az a legnagyobb vágya. Ekkor eszembe jutnak a szülei. Nem, úgy hiszem, lehetetlen, hogy a gyerekeinknek ők legyenek a nagyszülei. Bámulok ki az ablakon, és továbbra se hagy nyugodni a kérdés, hogy jött rá Iza, amikor annyira elővigyázatos voltam?

Folytatjuk…

 

Kép forrása: Pinterest

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here