Ki szeretne holland hercegnő lenni?

Talán nincs olyan kislány, aki ideig-óráig ne vágyna arra, hogy hercegnő lehessen. A hercegnők ugyanis pompás ruhákban járnak, nagy tiszteletnek örvendenek az udvarban, szereti őket a nép, és egyáltalán: minden olyan tökéletes, gondtalan és fényes. De vajon tényleg ilyen az élete egy igazi hercegnőnek, a király lányának?

 
 

A 2013 óta uralkodó holland király, Vilmos Sándor elsőszülöttje, a 15 éves Katalin Amália egy hús-vér holland hercegnő. Hogy miben más az élete, mint egy átlagos kamaszlánynak? Hát, csak, hogy néhány dolgot említsünk: születését – 2003 decemberében – 101 lövésből álló díszsortűzzel üdvözölték. Hat keresztszülője van, köztük hercegek, hercegnék, és az Államtanács akkori alelnöke. Születésnapján koncertet adnak a hágai Kloosterkerk templomban, amelyen részt vesznek a királyi család és az Államtanács tagjai, valamint a külföldi országok nagykövetei. Hetedik születésnapján a KLM légitársaság igazgatója róla nevezett el egy repülőgépet…

És, hogy hogy viseli ezt Katalin Amália, akinek két húga is van, de apja után ő az első számú trónörökös? Nos, bringával jár iskolába – egy hágai egyházi gimnázium tanulója -, és több rendezvényre éppen tanulmányi kötelezettségei miatt nem tud elmenni.

Hamarosan, nagykorúvá válásakor azonban nagy terhek, kötelességek nehezednek rá: a trónörökösi cím birtoklásán túl tagja lesz az Államtanácsnak is.

Nos, ki szeretne ezek után hercegnő lenni?

Szerző: Kalla Tímea

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here