Különleges karácsonyfák a világból

A világ egyik legmodernebb és legszínpompásabb karácsonyfája minden bizonnyal a muránói, amely egyszerre formabontó és jellegzetes. A Velence melletti Murano szigete a kézműves üvegcsodáiról híres. Nem meglepő hát, ha a város karácsonyfája – melyet a Campo S. Stefanon láthatnak az érdeklődők – is telis tele van színes üvegcsövekkel.

 
 

Nem ritkán Európa legszebb karácsonyfájának mondják. A litván főváros fáját ezer meg ezer fehér ledfény öleli körül és teszi káprázatossá. Olyan feltűnő, hogy a Vilniusban leszálló repülőgépekről is látszik. A hatalmas felépítmény mögött azonban nem élő fenyőfa van: egy fémhuzalokból álló vázat dekorálnak fel a helyiek. Ennek ellenére pompás látvány.

Ha Rio de Janeiro nem lenne, fel kéne találni! Persze, hogy a braziloknak van a legparádésabb, legszínesebb, ráadásul formabontó módon vízen úszó karácsonyfája! A dekoron mintegy 1200 mérnök és technikus dolgozott, ami nem is csoda: a mindenféle színben pompázó, 900 ezer ledfény összehangolása nem kis munka!

 

Az olasz Gubbio városkában látható a világ legnagyobb karácsonyfája. Nos, igazából nem is fa, hanem egy hatalmas világító installáció, amelyet a Mount Ignio hegyoldalban állítottak fel az elmúlt közel negyven évben. A karácsonyfa-sziluett messze Umbria-szerte látható, és olyan híressé vált, hogy 2014-ben Ferenc pápa is tiszteletét tette a helyszínen.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here