Mit szólnál hozzá, ha meztelen fotót tennének fel rólad a netre? Hogy nem készült ilyen fotó? Na és? Egy app megoldja!

Kompromittáló fotók. Meztelenség, részegség, vagy csak egy idétlen póz. Haveroktól, poénból, vagy egy haragos extől… Kinyomtatva, teleplakátolva vele a sulit, vagy, ami még rosszabb: posztolva a közösségi oldalakra. Ciki, ugye?

 
 

Nos, a DeepNude fejlesztői “gondoskodtak” arról, hogy bárkiről készülhessenek kétes – konkrétan ruhátlan – fotók. Az applikáció ugyanis “meztelenre vetkőzteti” a feltöltött fotón szereplő nőket (igen, csak nőkkel működött a varázslat). Igaz ugyan, hogy az elkészült aktra hatalmas vízjelet tesznek, hogy mindenki számára egyértelmű legyen, hogy az egész nem valódi, csak egy poén (tesséééék?), viszont a fizetős verziónál már egészen könnyen levágható ez a vízjel.

Az applikációt ugyan betiltották, de a fejlesztők vállvonogatva közölték, hogy ha nem ők, majd megvalósítja más ezt a “vicces” alkalmazást. Arról nem is beszélve, – védekeztek -, hogy a jövőben a mesterséges intelligenciával hamisítványokat készítő szoftverekkel aztán tényleg olyan fotókat lehet majd készíteni, hogy senki nem fogja tudni megmondani, azok eredetiek-e, vagy hamisak.

 Most komolyan: egy efféle applikációnak mi értelme van? Ki szerint humoros? Nem tudom. Vészmadárkodni sem szeretnék… de vajon belegondolt-e a “kedves” fejlesztő, hogy mit tenne, ha molett kislányáról tennének fel kockás hasú, pucér képeket a netre? Ha tétlenül kellene hallgatnia, ahogy a kiskamasza üvöltve bőgi végig az éjszakát? Vagy hány krízishelyzetben lévő házasságban szűnne meg végleg a bizalom, ha “előkerülnének” a dögös aktok? Aki szeretne ruha nélkül mutatkozni (mert büszke tökéletes, vagy éppen, hogy tökéletlenül is csodaszép testére), az tegye meg. Aki viszont nem kívánja így látni vagy láttatni magát, annak hagyjuk meg ezen jogát.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here