Most élsz!

"Nem várhatod a jövőtől, hogy megoldja a gondjaid, mert a jövő nem létezik. Még az sem biztos, hogy létezni fog a számodra. Az élet csúnya meglepetéseket okozhat, kiszámíthatatlan, és megeshet, hogy ravasz húzásokat tartogat a számunkra. Ezért lenne a legkézenfekvőbb elfogadni, hogy a pillanat megélése a legfontosabb és a leghasznosabb a számodra."

Csakis most, nem tegnap, nem holnap, és bármennyire szenvedsz a múlttól vagy reméled a jobb jövőt, csakis a mában vagy. Testileg minden bizonnyal, és így kellene lenned lelkileg is.

Nem szabad hagynod, hogy legyőzzön a múltból eredő fájdalmak és rossz tapasztalatok sora. Ami mögötted van, azon nem változtathatsz, és bár ezt rengetegszer hallottad, gyakran mégse akarod elfogadni. A történések, amelyek jót vagy, rosszat hoztak, utólag már nem változtathatók, legfeljebb értékelhetők. Ezért kell megértened, hogy csak hasznodra lesz, ha nem nézel vissza. Minden, ami fájt, és az is, ami boldoggá tett, elmúlt. Mindenkor csak a jelen pillanatait kellene teljes mértékben megélned, mert akárhogy vesszük, csak az van.

Nem várhatod a jövőtől, hogy megoldja a gondjaid, mert a jövő nem létezik. Még az sem biztos, hogy létezni fog a számodra. Az élet csúnya meglepetéseket okozhat, kiszámíthatatlan, és megeshet, hogy ravasz húzásokat tartogat a számunkra. Ezért lenne a legkézenfekvőbb elfogadni, hogy a pillanat megélése a legfontosabb és a leghasznosabb a számodra.

 
 

A majdok és a későbbek kora nem biztos, hogy eljön, ezért kár gondolatot, időt vesztegetni a Mi lesz a jövő héten c. fantasy filmre, de arra is, hogy mit tehettem volna, hogy ne az legyen, ami van.

Azt tetted, amit abban a pillanatban képes voltál megtenni. Jót is, rosszat is. Ha mást tettél volna, akkor arra lettél volna képes. Különben sem számít már, mert döntéseidet nem lehet utólag korrigálni. Következményeivel számolhatsz, sőt számolnod is kell, de nem teheted mássá, ami elmúlt.

Ezért, hogy ne bolondulj bele az emlékezésbe, önmagad hibáztatásába, ideje elfogadnod, hogy a mában élsz, lélegzel, gondolkodsz. Ha benne leszel egészen, talán át tudod élni igazán a percet.

A gyerekeddel most kell törődnöd, nem holnap sajnálkozni, hogy milyen gyorsan felnőtt. A pároddal, szerelmeddel, társaddal most kell együtt lenned, meghallgatnod és nem holnap vár tőled támogatást, biztatást, segítséget. Neki, és neked nem lehet fontosabb a jövő, a  jelennél, mert ebben a jelenben vagy te most, és ezzel a jelennel léphetsz csak előre. Soha nem veszed észre, hogy a jövőben vagy, mert  nem létezik, hiszen minden nap a tegnap holnapja, és te ebben kell, hogy megtaláld a válaszaidat.

Ha örülsz, tedd, ha sírsz, azt is, mert nem lehet halogatni egyiket sem. Nem lehet azt gondolni, hogy kisírom magam előre, és utána jobb lesz. Ebben a pillanatban légy kedves, irgalmas és türelmes, mert ha nem teszed, a múlt mögéd kerül, és hiába sajnálkozol, búcsút int neked.

Minden perc, óra kiszámíthatatlan. Csalóka illúzióval hiteti el velünk, hogy még van más választásunk, de nincs. Az van, amit megélsz az adott pillanatban. Sose tudhatod, a nap végén hazaérsz-e, láthatod-e azt, akitől reggel haraggal váltál el. Ne engedd meg magadnak, hogy túl sokat keseregj! Rövid az élet a töméntelen bánathoz.

Ha hiszed, ha nem, nem akkor boldog az ember, ha gazdag. A pénz segít egy bizonyos fokig, de ha boldogságot adna, akkor a világ szegényei sose nevetnének, a jómódúak viszont megállás nélkül. Te magad tudod, hogy ez nem így van. A siker, a vagyon nem garancia a boldog életre. Hogy illúzió lenne a szegényen, de boldogan? Meglehet, de a gazdagon, boldogan pláne az.

Meg kellene értened, hogy a lehetőség a kezedben van. Akkor is, ha üres a markod. Nehéz ebben hinni, ha fázik, vagy éhezik az ember, de nézz meg egy szegény országbeli gyereket! Képes örülni? Képes játszani? Igen, mert tudja, hogy az adott pillanatban neki az jut.

Most élsz, és ezt az életet jól kell csinálnod. Nem tökéletesen, hanem önmagadhoz képest a legjobban. Úgy, hogy a világon betöltött helyed, szereped fontos legyen.

Élvezd a percet, mert csak annyid van. Nem tudhatod, marad-e holnapra a boldog órákból. Ne tartalékolj, ne fogd vissza magad. Nevess most, szeress most, mert ha hiszed, ha nem, a te életed fonala is elszakadhat, ha a Sors ollója váratlanul elmetszi.

Élj a mának szabadon, önzés és törtetés nélkül. Talán több juthat neked akkor, mint másoknak, akik elfutnak a Csodák Kosara mellett. Pedig nekik is ott a napfény, a játék, a könnyedség, csak nem mernek belenyúlni, inkább elfutnak, és azt panaszolják, az élet nehéz és kegyetlen.

Ne hidd el! Sokszor az, de ha teheted, vedd észre, hogy bőven jut neked a jóból.

Élj ma és felejtsd el a tegnapot a holnappal együtt!

Kép forrása: Pinterest

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here