Néhány tünet, ami alapján megjósolható, hogy valaki hűtlen lesz

Egy párkapcsolatban soha semmire nincs garancia. Az azonban sejthető, hogy ha bizonyos attitűdök megvannak egy személyben, az könnyebben kacsint ki egy kapcsolatból.

 
 
  • Eleve, a nemek között is van hűtlenségre hajlamosabb: a férfiak inkább képesek megcsalni a párjukat – bár manapság már ez sem ennyire fekete és fehér.
  • A biztonságosan kötődő emberek kevésbé hűtlenek, mert az egészséges önkép és mások iránt érzett bizalom segít neki abban, hogy átlendüljön a párkapcsolati konfliktusokon. Akik azonban nem kötődnek biztonságosan, azok egy nehezebb időszakban könnyebben létesítenek felületes szexuális kapcsolatokat, hogy belső szorongásukat és magányukat kompenzálják.
  • A szexhez való viszony is sokat elárul arról, hogy egy személy hűséges marad vagy esetleg hűtlenkedni fog. Azok, akik a szexre úgy tekintenek, mint egy szeretet-kifejezésre, egy elköteleződésre, azok minden bizonnyal kétszer meggondolják, hogy félrelépjenek-e.
  • A szexuális igény szintén egy beszédes jellemvonás: aki eleve kevesebb testiséget igényel, az valószínűleg hűséges marad ahhoz az egyhez, aki mellett egykoron elköteleződött. A szexuálisan szenvedélyes emberek szeretnek a szexre gondolni, és örömüket lelik a testi kapcsolatokban – nem csak különböző partnerekkel, de egyedül is végzik azt.

Ha tehát ilyen emberrel hoz össze a sors, érdemes elgondolkodnunk, mi is a célunk: egy felületes, rövid távú kapcsolat, vagy egy életre szóló házasság. Mert, ha ez utóbbi, akkor inkább egy biztonságosan kötődő, magabiztos, megfelelő önbecsüléssel rendelkező társat keressünk, aki képes minket szeretni – hiszen önmagával is megbékélve él.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here