Norvég királyi család az egészséges életmód mellett

A család a hosszú úttól elcsigázottan, fáradtan érkezik a norvég kemping bejáratához. Becsekkolnak, majd elfoglalják a sátorhelyüket, és feltérképezik a környéket. Döbbenten veszik észre, hogy két sarokkal odébb a norvég királyi család nyaral.

 
 

Szürreálisnak tűnik, ugye? Minden bizonnyal csak nekünk. A norvégok számára ugyanis majdhogynem hétköznapi, ha országuk első számú vezető tekintélyét, például Haakon koronaherceget és feleségét, Mette-Marit-t, gyerekeikkel (Sverre herceggel és Ingrid hercegnővel) kirándulni, kerékpározni vagy éppen kempingezni látják.

Haakon koronaherceg és családja nem színlelésből, hanem önmagát adva jár el kirándulni, sportolni, hegyet mászni, mountain bike-ozni. Néhány éve még kampányt is indítottak, amit Norvégia-szerte fotóikkal tettek érdekessé, hogy minél több embert rávegyenek a szabadban végzett sporttevékenységre és egészséges életmódra.

A koronaherceg egyébként az 1991 óta uralkodó V. Harald király fia, akiről pedig azt kell tudni, hogy 1370 óta az első olyan norvég király, aki Norvégiában született.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here