ÓÉV – ÚJÉV – BOLDOGSÁG!

Ahányan vagyunk, annyiféleképpen tesszük a hátunk mögé az elmúlt évet, és fogadunk meg ezernyi dolgot, amelyet nem, vagy meg fogunk tenni a következő esztendőben.

 
 

Nem baj, hogy dátumhoz kötjük ezeket a fogadalmakat, hiszen az ember törekszik a biztonságra, és egy adott dátum is ezt hordozza magában.

Becsomagoljuk a még használható, jövő évre átcipelhető értékeket, a lomot pedig ne hagyjuk ott magunk mögött. Alaposan nézzük át, jegyezzük meg, hogy miért nem bír már fontossággal nekünk, netán mit tanulhatunk belőle?

Aztán zsákba vele, egy képzeletbeli kukában a helye, tiszta terepet hagyjunk magunk után. A kutya is elkaparja maga után, ugye…

A jövő évtől pedig pont annyit várjunk, mint amennyi várható.

Bizonyára sokan vagyunk, akik azt gondoljuk: Ha valaki azt mondja nekem tavaly szilveszterkor, hogy az év folyamán ez, vagy az történik vele, akkor megkérdezzük: te mit szedsz? Adjál nekem is belőle! Mert olyan mértékben változott meg az élete, hogy tavaly ilyentájt még nem gondolta volna.

Az élet ilyen. Fantasztikus, és kiszámíthatatlan, nyüzsgő és változékony! Az egyik nap még egy bisztróban vagy kiszolgáló, a másik pillanatban már egy cég marketingesének mondhatod magad a szerencsédnek köszönhetően. Tavasszal még egy kisboltban vagy eladó, aztán mire észbe kapsz, ősszel már egy magazinnál vagy újságíró a tehetségednek köszönhetően. Ha idén még szingli voltál, ne hidd, hogy ez tuti jövőre is így marad! A dolgok, és az élet napról napra változik, pulzál, forog. Jól ragadd meg a 2019-es év lábát, és ne feledd: a döntés mindig a te kezedben van, és ez dátumtól független!

Ha az élet úgy gondolja, próbára tesz, menj neki! Ne add fel, csak azt lásd magad előtt, amit el akarsz érni! Lehet, hogy idén nyitva maradt a kérdés, hogy miért alakult így az éved, és az életed, de hidd el, jövőre megjön a válasz!

Csak tartsd szárazon a puskaport, mert a jövő év nagy lehetőségeket hordhat magában! De te is segíts be neki egy kicsit!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here