Olivia Newton-John is hazatért

"Tegnap meghalt Olivia Newton-John, az egyik legszebb, legbájosabb színésznő, énekesnő, mindenki Sandy-je."

Tegnap meghalt Olivia Newton-John, az egyik legszebb, legbájosabb színésznő, énekesnő, mindenki Sandy-je. Gyerekkorunkban a lányok nagy része az ő bőrébe akart volna bújni, mert mind átéltük, amit ő a felejthetetlen Grease-ben: szerettük volna meghódítani az iskola legmenőbb, legvagányabb srácát, miközben mi csak szende kislánykák voltunk. Neki sikerült, úgy ahogy ezzel a világgal, amelyben élt. Nem voltak botrányai, sztárallűrjei, viszont rengeteget tett az állat- és természetvédelemért.

73 évesen még élhetett, szerethetett volna, de neki ennyi adatott meg. A 70-es évek legnépszerűbb énekesnője volt, aki azon az Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol az ABBA nyert, negyedik lett.

 
 

Ő volt a mellrák egyik legismertebb képviselője a világon, miután kétszer is megküzdött vele, bátran tette a dolgát tovább, de a betegség nem válogat, mindig megmutatja, ki az erősebb rangtól, sikertől, pénztől eltekintve. Sosem titkolta betegségét, és mindent megtett azért, hogy a nők időben felfigyeljenek a jelekre. Igazi harcos volt, akinek az volt a kívánsága, hogy halála után is folytassák ezt a harcot.

Ezt mondta régebben:

„A rák felnyitotta a szemem – nyilatkozta az Observernek még 2012-ben. – Amikor beteg vagy, nem számít, hogy a világ összes pénze megvan-e – nem számít. Áldottnak érzem magam, hogy kaptam esélyt az életre.”

Mellrákjának tüneteit kannabisszal próbálta enyhíteni.

A világ üresebb lesz mosolya, kedvessége nélkül. Mi, akik itt maradunk, néha arra gondolunk, hogy vajon miért azok mennek el túl gyorsan, akik jók, akik nagyon szerethetők? Miért őket találja meg a betegség és emészti meg, ahelyett, hogy hagyná, hogy emberségükkel, erejükkel szebbé tegyék ezt a világot, amelyre egyre gyakrabban ráfér a változás?

John Travolta így nyilatkozott róla, amikor megtudta, hogy elhagyta e földi létet:

„Drága Oliviám, mindannyiunk életét tetted sokkal jobbá. Elképesztő hatásod volt! Annyira szeretlek. Találkozunk majd az út végén, ahol együtt leszünk újra mindannyian. A tiéd voltam az első pillanattól kezdve, ahogy megláttalak! A te Dannyd, a te Johnod!”

Jó utat az ismeretlenbe, kívánunk neked gyönyörű, fehér szárnyakat, Olivia! Énekeld tele a másik világot is, amely mindenkit vár!

Kép forrása: Pinterest

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here