Richard Gere

Ugye látjuk magunk előtt ahogy Edward (Richard Gere) a szájában a virágcsokorral, a tériszonyát is leküzdve, komikusan totyorászik felfele az tűzlétrán a Micsoda nő! végén, hogy az Ő Vivian-jét ( Julia Roberts) megkaphassa, és boldogan éljenek a világ végezetéig.

 
 

 

Igen, akkor és ott minden nő szerelmes lett abba a férfiba, aki félredobva a konvenciókat, vállalta az érzéseit, és aki, mint egy 20. századi lovag érkezett meg a lányhoz, kivont esernyővel, a limuzin tetőablakán kiállva, szerelmesen kiabálva Vivien nevét, hogy szeresse. Richard Gere-nek sok szerepe volt és remélhetőleg még lesz is, ám egyik legátütőbb talán ez volt, eljátszani Edward Lewis-t, a dúsgazdag üzletembert, aki beleszeret egy utcalányba. Talán nem is a színészi játéka, hanem az a történet, amiben szerepelt, minden nő álma, és vágya, hogy átlagemberként is rátalálhat arra a földöntúli csodára, arra az érzésre, amit csak a herceg adhat meg, az igaz szerelemre.

Richard Gere ma ünnepli 70. születésnapját, és elmondhatjuk Róla, hogy évszám ide vagy oda, még mindig megfordulnánk utána az utcán mi csajok.

És ez nem véletlen, hiszen nem mellesleg jelenlegi harmadik felesége, Alejandra Silva, (Cindy Crawford, és Carey Lowell topmodellek után) 33 évvel fiatalabb nála, aki 2019 február 11-én adott életet Gere második gyermekének, aki kislány, és akinek a nevét egyébként a mai napig nem tudni.
Szóval miután a 33 éves fiú gyermeke, a második házasságából született  Homer James Jigme Gere, kapott egy húgocskát, elmondhatjuk, hogy Richard még 70 évesen is tudja mi kell egy nőnek (Bocsi Mel Gibson).

 

Lássuk, hogy még mit tudhatunk Róla:

  • Tudjuk, hogy buddhista és a dalai láma jó barátja, lelkes szószólója a tibetiek ügyének.
  • Kínát így erőteljesen szokta bírálni, nem túl szép emberjogi hozzáállásuk miatt, így ki is tiltották egy időre az Oscar-díj átadásokról, miután ezt egy díjátadás alkalmával meg is említette. Így hát kispadra került.
  • Folyamatosan fő támogatója a Survival International szervezetnek, ami az eredeti környezetükben élő őserdei törzsek kultúrájának megőrzéséért küzd.
  • Egy ideig pletykáltak vélt melegségéről, és nem tett jót Sir Michael Cane nyilatkozata sem, amikor arról beszélt, hogy Gere, ha szükség úgy kívánná, kisegítené a melegek táborát. Na de kérem, Sir Cane! Ilyet nyilatkozni…!!! Szóval a rajongók ezen egy ideig tanakodtak, és ment a komment háború, Gere nem reagált a feltételezésre, így ahogy szokott lenni, ez a kis vihar is elült Hollywood csillagos sugárútján.

A filmjei között van kasszasiker és hatalmas bukás is, az Oltári nő c. filmet alig várták a rajongók, hiszen újra egy filmben szerepelhetett Julia Roberts-el a Micsoda nő! c. film sikere után. 2002-ben három jelentősebb filmeben is játszott, de kétségkívül a legfontosabb a Chicago c. filmmusical volt, amiért megkapta a Golden Globe díjat is. Összesen négyszer jelölték, ebből egyet tudott beváltani az arany földgömböt átfonó filmtekercset formáló szoborra, és egyszer jelölték Emmy-díjra is.

Richard Gere! Isten éltesse sokáig! És ha most, hetven évesen úgy döntene, hogy leforgatja a Micsoda nő! második részét is, kérem ne habozzon, én nagyon várnám!
De szerintem még vagy 20 millió másik nő is

Fotó: Internet

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here