Szabadtéri színház! Szúnyogok és pokróc! Mi imádjuk!

A szabadtéri dolgoknak mindig van egy adag extra bája, érdekessége, hangulata. Mert ugyan szalonnát süthetünk a konyhában is, pancsolhatunk egy fedett medencében, és megnézhetünk egy fantasztikus előadást a színházban… no de mennyivel romantikusabb, emlékezetesebb, ha a csillagok alatt ülve, nyárson piríthatjuk feketére a húsokat, ha egy diófa árnyékában felállított fadézsában ázhatunk, vagy, ha a tücsökmuzsika kíséri a kedvenc színházi előadásunkat?

 
 

Ez utóbbira, vagyis hazánk legszebb, leginkább természetközeli szabadtéri színpadjaira keresünk most pár példát…

Budapest véget nem érő zajától mindössze húsz kilométerre találjuk Martonvásárt, és a Brunszvik-kastélyt, ahol minden évben július végén és augusztus elején három koncertet adnak a Nemzeti Filharmonikusok. A “koncertterem” oszlopai juharfák, hársfák és platánok, a piros plüss szőnyeg helyett zöld mohára ér a lábunk, és a színházlátogatók köhintése mellé “jár” még egy kis madárcsicsergés, erdei neszek, és szélsusogás.

Aki egy kicsit messzebbre merészkedne, meg se álljon Tihanyig, ahol a színpad a lenyűgöző Belső-tó fölött várja a különleges színházi élmények keresőit. A pénteki és szombati előadásokat és koncerteket a Balaton és a levendula illata és látványa teszi örökre maradandóvá.

A Nagyerdei Szabadtéri Színpad Debrecen zöld szívében, a Nagyerdőn várja a színházlátogatókat. Az erdei fenyők és óriási tölgyfák lombjánál szebb függöny nem is kell egy színházba, a felhozatalról nem is beszélve: van itt cirkusz, musical, tánc és vígjáték.

Szarvason, a történelmi Magyarország szívében, a Holt-Körös vizére épített látványos Vízi Színház kihagyhatatlan, ha valaki erre nyaral éppen. A repertoár széles, a “színház” plafonját pedig tündöklő csillagokkal “díszítették”. Egészen páratlan élmény itt egy előadás.

Elő hát a szúnyogriasztóval, a könnyű kardigánokkal, a pokrócokkal, és irány a szabadtéri színház!

Fotó: Internet

Szerző: Kalla Tímea

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here