Tanácsok kezdő babáknak

"Gondot jelenthet még a folytonos öltözködés is, amikor tépik a végtagjaitokat, miközben azt gügyögik, milyen szépek vagytok. Természetesen, ezzel tisztában vagytok, de azért nem akartok napi háromszor báli szerkót ölteni, hogy készen álljatok egy fotózásra. Így hatalmas könnyhullatások közepette elérhetitek, hogy ne legyen kedvük feltenni titeket a TikTokra, Instára, bármire. A sírás hatásos eszköz, mindig élhettek vele, ha valami nem tetszik. A hangerőt is lehet szabályozni, így este, éjjel mérsékeltebben is be lehet jelentkezni, észre fogják venni, hogy akartok valamit."

Senki nem mond újat azzal, hogy baba vagy. Eszel, iszol, ürítesz és alszol. De ami a legfontosabb, sírsz. Ha kell, ha nem.

A sírás fontos dolog, bár majd rájössz, hogy a családodat, legfőképp egy anya és egy apa nevűt igencsak fel lehet idegesíteni vele. Ha ügyesen csinálod, a szomszédok is kiborulnak, szóvá teszik a már említetteknek, akik még inkább kilesznek az álszenteskedő megjegyzésektől.

Ha azt kérdik tőlük, hogy tán nyúznak-e, ne ijedj meg, nem fognak, ezzel csak egy-egy undok néni szeretné tudtára adni szüleidnek, hogy ő mindent jobban csinált valaha. Szóval, ha jót akartok magadnak, akkor válogatott időben bőgsz. Pl. ha éhesek vagy, hiszen hogy a búbánatban mondanád meg, hogy korog a gyomrod, és ideje megtölteni a bendőt. Vagy ha meleged van, és az anyának nevezett szép hölgy még mindig pakolja rád a plüsstakarót, pedig a lakásban harminc fokot mutat a hőmérő, és a kutya is azt lesi, hogy osonhat ki a fa alá anélkül, hogy ne parancsolhatnának rá benti eb lévén.

 
 

Ti, többiek is sírhattok, ha fáj valami a szátokban, azt úgy hívják, hogy fog, de nektek még nincs, viszont igyekszik lenni és hatalmas küzdelem árán töri át az ínyeteket. Ilyenkor muszáj jelezni, hogy közeleg a világvége.

Akkor se felejtsetek el bömbölni, ha az anyának nevezett nő eltűnik a látóteretekből, mert hajat mosna, pisilne, netán főznie kell. Ilyenkor érdemes hangosan rázendíteni, hogy rájöjjön, ki vagy mi a fontosabb. Még a bömbölést akkor is hatásos alkalmazni, ha végre szeretne leülni, és enne pár falatot anélkül, hogy titeket a kezében tartana.

Álljunk csak meg, ezt mégis hogy gondolják? Természetesen, sehogy, mert lehet olyan hangokat kiadni, ami után elmegy az étvágyuk, azonnal felvesznek, és ezzel egyidőben ti gondoskodtatok a fogyókúrájukról is. Megköszönik? Na, ugye, hogy nem. Szépen vagyunk, mondhatom.

Ugyanilyen látványosan el lehet intézni azt is, hogy pelenkát cseréljenek, hogy ne hagyjanak benneteket a bűzben és finoman szólva, a trutyiban. Ki szereti, ha a háta közepéig folyik az a valami, miközben más alig lát ki a fejéből, és nem veszi észre se a szagot, se koszos göncöt.

Gondot jelenthet még a folytonos öltözködés is, amikor tépik a végtagjaitokat, miközben azt gügyögik, milyen szépek vagytok. Természetesen, ezzel tisztában vagytok, de azért nem akartok napi háromszor báli szerkót ölteni, hogy készen álljatok egy fotózásra. Így hatalmas könnyhullatások közepette elérhetitek, hogy ne legyen kedvük feltenni titeket a TikTokra, Instára, bármire. A sírás hatásos eszköz, mindig élhettek vele, ha valami nem tetszik. A hangerőt is lehet szabályozni, így este, éjjel mérsékeltebben is be lehet jelentkezni, észre fogják venni, hogy akartok valamit.

Ne felejtsetek el nevetni is, ha képesek vagyok rá. A gurgulázó nevetés sztárrá tesz benneteket, és nem lesz senki, aki ne közölné, hogy ti vagytok a világon legédesebbek, legcukibbak, amit mondjuk addig is tudtatok. Érdemes olykor próbára tenni a rátok bámuló fejeket, biztosan mindenki el lesz ragadtatva a mutatványotoktól.

Legjobban mégis akkor érdemes ordítanotok, ha el akarjátok kerülni szabadságotok korlátozását. Ezt annyit jelent, hogy egy rácsos fekvőalkalmatosság foglyaivá tesznek olykor benneteket, kárpótlásul odanyomnak egy-két puha rongyot, meg állatkát, de ti ne hagyjátok magatokat. Nehogy már a felnőttek egy pillanatra is meglegyenek nélkületek! Az nem járja! Higgyétek el, minden sírás után, elég egy félmosoly, és elolvadnak tőletek. Ezt gyakoroljátok, mert ha elfelejtitek, megeshet, hogy nehezebben szabadultok a ketrec vagy rácsok okozta rémálomból.

Ha már járásra készen álltok, akkor sokkal több lehetőségetek lesz felderítő útra indulni, és akkor már csak azt kell lesnetek, hogy ne vegye észre senki, hogy új kalandokra vágytok. Higgyétek el, ha sikerül pár másodpercre eltűnnötök, nem kell pityeregnetek, a házi rabszolgák szélsebesen megtalálnak benneteket.

Egyet mindenképp jegyezzetek meg: nem szabad végletekig feszítenetek a húrt. Érdemes néha feladni, elaludni, csendben bogarászni, mert utána sokkal, de sokkal több puszi lesz a jutalmatok. Anya és apa azonban akkor is szeretni fog titeket, ha borzalmasak vagytok, csak kissé fáradtabb lesz a tekintetük. Szóval, bízzatok bennük, és ha valami nem megy, sírjatok csak hangosan, jönni fog a megoldás.

Remélem, tanácsaim meghallgatásra találnak! Hajrá, csecsemőbanda! Munkára fel!

Kép forrása: Pinterest

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here