Tartás vagy arrogancia? Mitől nő a nő? 2. rész

Napjainkban a tartás és az arrogancia fogalmát összekeverik nők és férfiak egyaránt. Ez miatt a két nem között hatalmas űr tátong. Ennek feloldására teszünk kísérletet…

Az első rész kapcsán is sok gondolat, érzés indult el az olvasókban és hozzászólásaik mutatják, mennyire kényes, fájdalmas téma ez: hogy tudunk ma NŐ lenni? Természetesen nem célom és nem is elvárásom, hogy egyetértsenek, illetve azonosuljanak az általam bemutatott nézőponttal, csupán lehetőséget kínálok azok számára, akik szeretnének új szemszögből ránézni párkapcsolatukra és nyitottak más megközelítésekre is. Tudom, szokatlan és sokak számára elfogadhatatlan, hogy spirituális szempontokat is figyelembe veszünk, de attól még az Univerzum részeként működünk és hatnak ránk annak energiái, ha hiszünk benne, ha nem. Az első részben a Napon és a Holdon keresztül mutattam be a női és férfi minőségeket, ahol a Nap a férfi, az apa, a teremtés, az önbecsülés és irányítás…

 
 

a Hold pedig a nő, az anya, a gondoskodás, az alárendelődés és követés…

Ebből a két minőségből lesz az EGYSÉG, a MI.

Ezek az ősrégi szimbólumok ma is hatnak ránk nem tudjuk őket „megsemmisíteni”, bármennyire is harcolunk ellenük. Az asztrológia nem asztronómia (csillagászat), így a bolygók, az égitestek elsősorban szimbólumként és analógiaként szerepelnek elemzésünk eszköztárában. Persze van természeti hatásuk is (pl. Hold és az árapály jelensége), de itt nem ez az elsődleges szempont.

A Nap és Hold után most a Mars és a Vénusz bolygó bemutatására teszek kísérletet, de most sem asztrofizikusként, hanem az asztrológia szemszögéből.

A bolygók minőségét, analógiáit az antik mitológiákból is jól ismerhetjük.

A római mitológia szerint Mars (görög mitológiában Arész) a hadisten, a háború istene, a férfi minőség, a férfi energia: erő, harc, hódítás, behatolás, vadászat, szexualitás, aktivitás, vezetés…

A római mitológia szerint Vénusz (görög mitológiában Aphrodité) a szépség, a szerelem, a termékenység istennője, a női minőség, női energia: érzelmek, lágyság, gyönyör, csábítás, befogadás, szerelem, passzívitás, követés…

Mars és Vénusz (Arész és Aphrodité) nászából, egységéből születik meg gyermekük, Harmónia.

Mars hadisten

Harmónia a vidámság, a művészetek és az eszményi rend védője, az embereket összekötő szeretet patrónája.

Az emberi kapcsolatokban, ha Nő és férfi, Vénusz és Mars energiája egyensúlyban van, akkor szeretet, szerelem, Harmónia és boldogság születik.

Ehhez azonban fontos, hogy mindkét nem a saját energiáját használja, a saját minőségét élje. Nem cserélhetik fel, mert ha nem tudja egy nő a nőiességét egy férfi pedig a férfiasságát megélni az hosszú távon kudarchoz vezet. Mindkét fél boldogtalan, kielégületlen lesz a kapcsolatban és az életben, mert felborul az egyensúly, nem lesz Harmónia.

Egy férfit a nő tesz FÉRFI-, ahogy egy nőt a férfi tesz NŐ-vé. A férfinak a nő energiájára van szüksége ahhoz, hogy igazi FÉRFI lehessen, a nőnek pedig a férfi energiájára ahhoz, hogy igazi NŐ lehessen.

Fontos, hogy mindenki a saját neméhez tartozó energiákat és minőségeket élje, hiszen az Univerzum, a természet mindig az egyensúlyra, a kiegyenlítődésre törekszik. Ezért ez a kiegyenlítődés mindig, mindenáron megtörténik, mindegy, hogy ki az erős, férfias vagy ki a gyenge, nőies energia. Így a napjainkra jellemző erős, férfias, Mars energiával rendelkező nők csak gyenge, nőies, Vénusz energiájú férfiakat kaphatnak. Minél erősebb egy nő, annál gyengébb férfit kap, hogy az egyensúly fennmaradhasson. Így a nők egyre férfiasabbak, erősebbek, határozottabbak, a férfiak pedig egyre nőiesebbek, gyengébbek és „anyámasszonykatonái” lesznek. Persze beállhat így is az egyensúly (erős nő – gyenge férfi), de hosszú távon kisebb az esélye a kapcsolat harmonikus működésének, mivel az emberek tudat alatt az alap ősi minőségekre vágynak. A kollektív tudatalattinkban az EREDETI REND van kódolva.

Ezért a mai erős nők is erős férfira vágynak és kiakadnak, ha egy férfi tutyi-mutyi. Azt azonban nem látják, ha olyan erős lenne a párjuk is, mint ők, akkor két Mars állna egymással szemben, két hadisten, amiből viszont kemény háború lenne.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here