Téli kirándulások Erdélyben

Egy erdélyi túra vagy pár napos utazás mindenkinek maradandó élmény: akár egyedül, kettesben vagy a család apraja-nagyjával kelsz útra, biztos, hogy lesz mit mesélni az itthon maradottaknak! Csak néhány ötlet, hova érdemes ezen a télen ellátogatni…

Egy szép családi nap kerekedhet a világ egyik legtisztább vizű tavának tartott Szent Anna-tónál, amely 950 méter magasan fekszik, és ahol lehetőség van egy vidám szánkózásra. Az 1,7 km hosszú szánkópályán 3-4 személyes szánkókkal csúszhatsz le, melyeket ezek után összekötve terepjárókkal húznak fel újra a pálya elejére. Aki nem szánkózik, az sétálhat, kirándulhat a Szent Anna tó környékén.

 
 

Ha nem csak sétálni, szánkózni vagy síelni szeretnél, hanem megismernéd a helyi nevezetességeket, vásárolnál és a helyi kézművesekkel is megismerkednél, akkor ne hagyd ki Máréfalvát és Korondot sem! Máréfalván megcsodálhatod a festett székelykapukat, Korondon pedig a székely népi fazekassággal ismerkedhetsz meg, ahol a kirakodóvásárban be is szerezhetsz egy-egy kézzel készült remekművet.

A templomok és kastélyok kedvelői ki ne hagyják a román király festői kastélyát, a Peles kastélyt, a törcsvári „Drakula”-kastélyt, vagy a prázsmári, – a Világörökség részét képező – gótikus szász erődtemplomot.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here