Teszek a háziasszony szerepre!

Létezik egy szép kifejezés, ami még mindig nem terjedt el eléggé. Úgy hívják: munkamegosztás. Tudod, amikor a párod nem csak besegít a házimunkába, hanem ketten végzitek el.

 
 

Hétvégenként gyakran a párom szüleinél ebédelünk. Eszerint a család ül az ebédlőasztalnál, anya pedig kedvesen felszolgál, miután egy fél napot robotolt a konyhában. Mindig felajánlom, hogy legalább hadd mosogassak el, de érdekes módon a család férfitagjai közben csak simogatják a jóllakatott hasukat…

Közben anyámon meg látom, hogy majd kipukkad a méregtől, mert nem szoktam főzni. Nem érti meg, hogy felesleges. A sarki kifőzde konkrétan kettő percre van, és szinte “anyagáron” veszek teljesen egészséges ebédeket. Ráadásul a párom szeret főzni, amíg ő a tűzhely körül serénykedik, addig én a mosogató felett görnyedek vagy afféle “kiskuktaként” pucolom a krumplit neki. Sohasem ücsörgök egy percig sem tétlenül, amíg ő dolgozik. Ugyanez igaz fordítva is.

De csak kapom a szidalmazást, hogy nő létemre hogyhogy nem főzök. Mert az kell. Logikus érvekkel ugyan nem tudja alátámasztani, de az kell. Az öcsém párját szívből gyűlöli, de egy hosszadalmas szitkozódás után mindig felmenti, hogy “de legalább házias”.

Értem én egyébként, hogy ez egy pozitív tulajdonság. Azt viszont magyarázza el nekem valaki, hogy ha én is, és a párom is heti 40 órában dolgozunk, akkor miért én vigyem jórészt a háztartást? Komolyan nem értem.

#nemkoronavírus
A MyMirrornál az induláskor úgy döntöttünk, hogy szórakoztatni fogunk. Azóta a világunk kifordult sarkaiból és tudjuk, hogy a vírus okozta sebek nehezen gyógyulnak majd. A mi küldetésünk azonban nem változott.
Most is megpróbáljuk a bezártságunkat vidámabbá, elviselhetőbbé tenni. Ezért azokat a tartalmakat amelyek nem tartalmaznak információt a koronavírusról #nemkoronavírus jelöléssel látjuk el annak érdekében, hogy azokat, akik kerülik a vírussal kapcsolatos tartalmakat így is megnyugtassuk, hogy abban a cikkben nincs szó erről. Együtt túl leszünk ezen az időszakon! 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here