Több szinglivel jobb a világ

Miért jó, vagy jó-e egyáltalán, hogy ma már legalább annyian élnek házasságban, mint szingliként?

A kínos kérdések kora leáldozóban van. Nem is olyan régen még egy harminchoz közeli nőtől állandóan azt kérdezgették: mikor mész már férjhez? Nos, ennek vége. Ma már, amikor közel azonos arányban élnek közöttünk családosok és az egyedülállók, a ciki kérdés már nem is olyan ciki többé, sőt, a legtöbben nem is feszegetik már.

 
 

Felnőtt szobatársam van! Egyre elterjedtebb, hogy az egyedülállók közös lakást bérelnek, épp úgy, mint egyetemista korukban. Így nem csak a költségeket redukálják le, de a magányosan töltött idejüket is.

Amerikában már nem csak a giga kiszerelésű wc papírok és óriási zacskós fagyasztott szalmakrumplik sorakoznak a boltok polcain: külön üzletek nyílnak a szingliknek, akik kis kiszerelésű ételt és háztartási kellékeket vásárolhatnak – pont annyit, amennyire szükségük van. Ez minden bizonnyal nem környezetbarát megoldás, ha csak a csomagolásra gondolunk, viszont tény, hogy az egyedülállók így nem pocsékolnak annyit.

Van családod? A szingliség elterjedésével a család fogalma is képlékenyebb lesz – nem csak annak van családja, aki házas vagy gyereket nevel, de a jó barátokkal magát körülvevő szingli is elmondhatja: fantasztikus választott családban él!

Az utazási irodák is egyre több szingliknek szóló ajánlattal hozakodnak elő: egyedül utazni olcsóbb, rugalmasabb, és amúgy is: “miért ne”?

Kutyával, aranyhörcsöggel, dohányzó házastárssal keresel lakást? Sőt, még gyerekeid is vannak? Hát, sok sikert! A mai világban nincs könnyű dolga a családoknak, ha új hajlék után kell nézniük. Ellenben egy egyedülállót mindig szívesebben látnak a főbérlők.

A házasságok ma már nem társadalmi nyomásra köttetnek, hiszen ott van a szingliség, mint opció. Aki mégis megházasodik, az szabad akaratából teszi, egy hozzá illő társsal, nem pedig elvárásból, csak azért, hogy ne lógjon ki a sorból.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here