Változz űrlénnyé – 3. nap

Túl vagyunk az első két napon, amikor home-office-ban vannak a szülők és home-school-ban a gyerekek. Nektek hogy sikerült?  Folytatjuk sorozatunkat azzal a céllal, hogy segítsünk egymásnak napról-napra átvészelni ezt az időszakot. Mai tippünk: Változz űrlénnyé!

 
 

Az első nap egészen biztosan jól sikerült a legtöbb szülőnek és gyereknek, hiszen új a helyzet, ami jó ideig érdekes lesz a gyerekeknek. Talán mindenki ideges egy kicsit és a gyerekek mindig megérzik a bizonytalanságot, de sebaj! Most ez a helyzet, ehhez fogunk alkalmazkodni. Nézzük a jó oldalát: hosszú ideig együtt lesz a család, egy csomó új dolgot tanulunk meg a neten a világról és egymásról, sőt magunkról is. És ha véget ér ez az időszak, számtalan könyvet, filmet ihlet majd meg és nem lennék meglepve ha egy ilyen témájú film nyerné az Oscart. Tom Hanks játssza benne a főszerepet és tuti a Happy End!

A mai nap küldetése a gyerekek lelkére való odafigyelés. Persze erre minden nap figyelnünk kell tudom, de ma legyen ez a fókuszban. Mindenekelőtt ma is mehet ágyba a reggeli, attól még senki sem lett rosszabb tanuló, sőt! Nevessünk ma sokat! Mára a nagyobb gyerekek már megértették és tudják, hogy ez az életforma így marad egy jó ideig és ahogy a szülőket felnőtteket sokkolja a tudat, hogy lehet, hogy hónapokig kell így élni, ugyanúgy, ha nem jobban megijeszti a gyerekeket is. Ezért ma egyetlen szót se a vírusról! Persze a tanulási időt és a napirendet betartva (!) lazuljatok ma! Volt kedvenc mesefilmetek, amikor kicsi volt? Malacka a hős? Tom és Jerry, a karácsonyi epizód? Vegyétek elő, bújjatok össze a kanapén, készítsetek egy kakaót vagy teát és nevessetek! Nem biztos, hogy rögtön menni fog, de te vagy a felnőtt! Mesenézés után jöhet egy vicces társasjáték vagy ha nincs ilyen otthon, akkor játszatok „Mesterségem címerét”, amikor ki kell találni, hogy milyen mesterséget játszik el a másik. Ezen aztán rendesen lehet nevetni! De a tuti tippünk, hogy változzatok ma űrlénnyé! Ha már digitalizáció: Töltsetek le egy vicces appot (rengeteg van a neten), ami egy fotón a szó szoros értelmében elcsavarja a fejeteket és úgy néztek majd ki, mint az űrlények. J Küldjétek szét a fotót a barátoknak, családtagoknak, hátha rájuk is rájuk fér egy kis nevetés. #űrlényekotthon

Ez a nap is eltelik majd, és hidd el sokkal jobban, mintha pánikolnál!

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here