Virágok mindenütt

A tulipánrajongók idén áprilisban is hódolhatnak szenvedélyüknek, és még Hollandiába sem kell elmenni érte: irány a Balaton déli partja, a Kőröshegy! A negyedik tulipánszüretet 2020. április 9-13. (csütörtök – hétfő) 9:00-17:00 óra között rendezik meg. Aki attól tart, hogy majd tumultus lesz, és nagyon sokan keresik fel a helyet, nem téved. De a helyiek is felkészültek a “tulipánfanok támadására”: idén 176 ezer tulipánhagymát ültettek el. Tűsarkúban érkezni nem célszerű, kutyát vinni szabad, aki pedig otthon felejti a metszőollót, a helyszínen bérelhet 500 forint letéti díj ellenében.

 
 

Az orchidea és bromélia szerelmesei sem csalódnak idén: a Vajdahunyadvár 2020. Március 19 és 22 között ismét otthont ad az orchidea és a bromélia hazai és nemzetközi gyűjtők és kertészek pompás virágait felvonultató kiállításnak. Négy napon át előadások, tapasztalatcsere és vásár várja a különleges növényekért rajongókat.

Ha a hegy nem megy Mohamedhez… akkor Japán jön el Budapestre, hogy megörvendeztessen minden, japán kultúráért lelkesedő érdeklődőt. Az ELTE Füvészkertben több éves hagyomány az évente megrendezett Sakura ünnep, amely mindig az áprilisi japán cseresznyefa virágzáshoz, Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik. A csereszyefa virágzásának örömünnepét 2020. aprilis 4-5 között tartják a Fűvészkertben (VIII. Illés utca 25.)

Ha szívesen “elhúznál a városból”, és egy többnapos tavaszváró kirándulást tervezel, akkor neked ajánljuk a Gyulán, május 8 és 10-e között megrendezendő virágfesztivált és vásárt. Az évek alatt többnaposra dagadt rendezvényen virágvásár, Ízek és illatok tere, ehető virágok, kézműves-foglalkozások, valamint koncertek és élmények várnak.

Női parkoló Változtass velünk! – Kattints a képre és csatlakozz a MyMirror facebook csoportjához.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here