Zséda gardróbja. Nyiss be! – ABODI

Se szeri, se száma azoknak a hírességeknek, akiket Abodi ruhában kaptak lencsevégre az utóbbi években: Gwen Stefani, Carrie Underwood, Dita von Teese, Toni Braxton, Rita Ora, Janelle Monae, Selma Blair, Taylor Swift, Cate Blanchett – a felsorolást még sokáig folytathatnánk, de ezzel talán elhelyeztük Dórát a magyar és nemzetközi divatpalettán.
Az eredetileg jogász végzettségű Abodi Dóra igazi művészcsaládban nőtt fel: szülei festőművészek és grafikusok, nagyapja szintén festőművész volt. 2010-ben alapította meg márkáját, a Mod’Art Divat és a Művészeti Akadémia elvégzését követően.
Látókör-szélesítés gyanánt – és a Vogue Italia különdíjának köszönhetően – Milánóban végzett mesterkurzust. Folyamatos nemzetközi díjesők után az első magyar tervező lett, aki a Londoni Divathéten bemutathatta kollekcióját 2014-ben.

 
 

És hogy ezek után mi is jellemzi az Abodi márkát? Amolyan extravagáns, kortárs luxus prét-a-porter vonal, szinte egyedülálló módon tetőtől-talpig gondol a Nőre, hisz a ruhák mellett vannak táskák, cipők, ékszerek, egyéb kiegészítők, de még telefontokok is.
Csak a legmodernebb technológiákkal dolgozik, az anyagokat Olaszországból, Franciaországból és Angliából hozatják.
Védjegyének számít a sajátos, egyedi digitális printnyomat, kézi hímzések és rátétek, geometrikus és mégis nőies szabásvonalak, és pont annyi bohóság, amitől a mérnöki precizitással kigondolt és kivitelezett darabok mégis könnyednek hatnak. Rave dekadencia, németalföldi barokk, afrikai törzsi kultúra vagy akár a Dallas – Dóra fejében minden összeáll egy tökéletes, külön világgá és a divat nyelvére fordítva.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here