Zséda gardróbja Nyiss be! – Anna Daubner

A MOME elvégzését követően Anna meg sem állt Londonig, az itt átélt tapasztalatokkal is bölcsebben 2014-ben, hazaérve alapította meg márkáját.
Divattervezői karrierje előtt már ismert volt hazai divatberkekben, hisz a sokak által követett Ourfashion blog egyik írója volt. Első kollekcióját azonnal jól fogadta a közönség, a Not Just a Label nemzetközi platform is felfigyelt rá, majd bekerült a Design Terminál mentor programjába.

 
 

Minden kollekciója egy picit más, mégis már finoman körvonalazódik benne az Anna Daubner stílus – harmóniát, nyugodtságot árasztanak a ruhák, ez Anna szándéka is.
A csend sokkal inkább inspirálja, mint a zene – szinte ez is érződik a darabokon. Egyébként bármi megfogja: tervezett már barátnője azerbajdzsáni utazásából inspirálódva, de hatott már rá katedrális belső tere is elementáris erővel, nem beszélve kortárs művészeti alkotásokról.

És hogy kire gondol tervezés közben? Nincsen határozott múzsája, de olyan nők, akik alapvetően nem veszik magukat túl komolyan, tudják élvezni is az életet, nem félnek megmutatni, kicsodák. Tudatosan, bátran öltözködnek, ami a szívükön, a szájukon is. A kollekciók finom, harmonikus alapdarabokból állnak, mindig egy-egy színkombináció, grafika, minta, hangulat áll a középpontban – légies, könnyed darabok, a nőiesség finom utalásaival; semmi túlzás, semmi nagyotmondás, semmi harsányság! A harmónia mellett a humor is központi szereplő – szabások vagy minták formájában, de mindig mosolyt tud csalni a szánk szélére.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here