Zséda gardróbja. Nyiss be! – Kata Szegedi, a modern “power-woman“

Az öltözködős játék úgy hároméves koromban kezdődött, és a mai napig tart. De imádom! Számomra öltözködni olyan, mint megalkotni valamit. A ruhák olyanok, mint az igazi szenvedéllyel átszőtt zene. Ha a divatra gondolok, már régóta nemcsak a nagy és híres külföldi divatházak jutnak eszembe. Számomra egyre fontosabb lett a magyar divat, a magyar tervezők. Ebben a sorozatban hétről-hétre egy-egy magyar tervezőt fogok Nektek bemutatni abban a reményben, hogy megszeretitek, megismeritek őket és velem együtt ünneplitek majd a sikereiket. Mert vannak és lesznek is, ebben biztos vagyok!

 
 

Kata már azelőtt megkapta az Év Fiatal Divattervezőjének járó díjat, hogy diplomázott volna a KREA-n – mindkettő 2009-ben volt, azóta pedig dübörög a Kata Szegedi szekér.

A Kata Szegedi nő nagyvárosi, magabiztos, független, büszke jellem, aki nem rest kitűnni a tömegből, kifejezve egyéniségét – amolyan modern “power-woman”.

Kata imádja a kontrasztokat, egyszerre harcos katona és érzéki lény a nő, határozott és gyengéd, szigorú és kacér: ezt a kettősséget kísérletező vonalakkal, formákkal, szabásokkal és színekkel éri el, egyedi “szegedikatás” ízt adva valamennyi darabnak. Szoros viszonyt ápol a kortárs magyar képzőművészettel, rendszeresen születnek printek hazai festmények, grafikák alapján; a kísérletezés, a játék folyamatosan jelen van munkásságában.

A márka nem állt meg az országhatárnál, legismertebb múzsái közé tartozik többek között Roisin Murphy énekesnő, de készített ruhát már Nicki Minajnak is – az biztos, hogy könnyet csal a magyar szemekbe, ha magyar tervező ruháját látja viszont a színpadon egy hatalmas világsztáron. Tervezésben állandó társa és másik fele Benus Dani, első kollekcióihoz még ő készített cipő remekeket. Danival azóta is szorosan együttműködik, egymás kíméletlen kritikusai és harcostársak is egyben.

A jellegzetes, néha elképzelhetetlenül bonyolultnak tűnő szabásokat együtt kísérletezik ki, határozott csapásokkal haladva a már jól ismert Kata Szegedi ösvényen, amit a szabások mellett a különleges, szinte néhol drámai anyaghasználat is jellemez.

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here