Zséda gardróbja. Nyiss be! – Nora Sarman, aki figyelmen kívül hagyja a tabukat

Az öltözködős játék úgy hároméves koromban kezdődött, és a mai napig tart. De imádom! Számomra öltözködni olyan, mint megalkotni valamit. A ruhák olyanok, mint az igazi szenvedéllyel átszőtt zene. Ha a divatra gondolok, már régóta nemcsak a nagy és híres külföldi divatházak jutnak eszembe. Számomra egyre fontosabb lett a magyar divat, a magyar tervezők. Ebben a sorozatban hétről-hétre egy-egy magyar tervezőt fogok Nektek bemutatni abban a reményben, hogy megszeretitek, megismeritek őket és velem együtt ünneplitek majd a sikereiket. Mert vannak és lesznek is, ebben biztos vagyok!

 
 

Nóri nyilván sokszor hallotta, hogy neki milyen könnyű, hisz nagymamája esküvői ruhákat tervezett, édesanyjáé pedig Magyarország egyik legismertebb menyasszonyi ruha szalonja – így mondhatni a vérében van. Mégis, pár év alatt saját brand-et kovácsolt nevéből, amiért igenis keményen megdolgozott.
Vett részt szakmai gyakorlaton Párizsban, tanult ösztöndíjasként Londonban, 2010-es diplomakollekciójáért pedig megkapta az egyetem Rektori díját. Ekkor nyerte el a TV2 tehetségkutató műsorának Divatkreátor címét is.
Mindezek vezettek 2011-es első őszi-téli kollekciójához és márkája megalapításához. Workaholic módra több, szimultán kollekciót dob piacra minden évben – menyasszonyi vonala mellett – szinte hobbiból – fashion vonalat is, a magyar divatérzékenyek legnagyobb örömére.
Aki ismeri őt, tudja, hogy ruháiból az a fajta bolondosság, felszabadult érzékiség és a tabuk abszolúte figyelmen kívül hagyása sugárzik, ami magából Nóriból is. Mindene a minőségi anyag, ezen belül a selyem és csipke, sokszor úgy érzi az ember, szinte az anyag a lelke egy Sarman darabnak.
Minden ruha egyedileg, kézzel készül, a családi vállalkozás szíve-lelke benne van minden centiméter csipkében és tüllben – meseszerű víziók és látomások ezek, mai modern királylányoknak és várúrhölgyeknek.
Madonna és Cicciolina ugyanúgy múzsái közé tartozik, mint a középkori várak fejkendős úrnői vagy akár a görög mitológia istennői – neki elhisszük, hogy a divat és a tervezés lehet egy nagy játék, az élet komoly színpadán igenis megengedhető, hogy valamit könnyedén, mégis professzionálisan csináljunk.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here