10 vagy több szexuális partnered volt?

A kutatások szerint nőhet nálad a rák kockázata.

 
 

Minden, ami élvezetes és jó, az vagy káros, vagy hízlal. Nos, én eddig úgy gondoltam, hogy a szex a kivétel, ami erősíti a szabályt. Nos, úgy tűnik, már ebben sem lehet biztos az ember.

A New York Post szerint, miszerint a szex ugyan közvetlenül nem okoz rákot, viszont a szex-centrikus élet már magában hordozza a kockázatot.  Egy új kutatás szerint ez különösen a nőket érinti. Azoknak, akiknek 10 vagy több szexuális partnerük volt, 91%-al gyakrabban diagnosztizáltak rákot, mint azoknál, akiknek csak egyszer vagy egyszer sem bújtak ágyba mással.

Ez azért is érdekes, mert a kutatásban megkérdezett férfiak általánosságban véve sokkal gyakrabban váltogatták a szexuális partnereiket, mint a nők. Legalább is a megkérdezett férfiak 22%-a, a nők mindössze 8%-a vallotta azt, hogy 10 vagy több emberrel létesített már szexuális kapcsolatot.

Az English Longitudional Study of Aging egyébként 2537 férfit és 3185 nőt vont be a kutatásokba. A megkérdezettek mindegyike 50 év feletti volt, ami azért adhat pontosabb képet, mert a komolyabb betegségek általában csak idősebb korban kezdik felütni a fejüket.

Azt azért szerintem érdemes leszögezni, hogy alapvetően itt nem a szexuális étvággyal van baj. A kutatás inkább arra világít rá, hogy a kalandos szexuális múlttal rendelkező emberek szeretik a gyertyát a két végén égetni – ami már inkább lehet káros, mint egy kósza egyéjszakás kaland. Ez alatt elsősorban a cigarettát és az alkoholt kell érteni. Valószínűleg ezt a két terméket itthon senkinek sem kell bemutatni, hiszen lassan több a dohánybolt és a kocsma, mint a pékség. A worldometers.info adatai szerint csak ma több mint 10 milliárd szál cigarettát szívott el az emberiség. Többet, mint ahány ember él a Földön. És még csak délután négy óra van.

Megint más kérdés az emberi sötétség. Aki nem húz gumit, és 10-20 emberrel összefekszik, az ne csodálkozzon, ha valamiféle csúnya betegséget elkap. Nem kell cölibátust fogadni ahhoz, hogy az életet élvezni lehessen.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here