4 bőrápolási tipp nyárra

Nyáron a rengeteg D-vitamin, a nyaralások, a sós víz, mind jótékony hatással vannak a bőrünkre. A barnaság pedig jobban elfedi az apróbb bőrhibákat, mint egy BB vagy CC krém…hát ki nem szereti a nyarat?

 
 

Ettől függetlenül a bőrünkre ilyenkor is nagy hangsúlyt kell fektetnünk. Egyrészt a fényvédelem, ami a csapból is folyik szóval abba nem is megyek bele részletesen, hogy mennyire fontosak a fényvédő termékek. Imádjuk a napocskát, de persze minden jó dolognak megvan a rossz oldala. (Ilyen például a csoki..)
Egy szónak is száz a vége, nézzük a 4 tippet, mi a jó a pofinknak!

1. Reggel:  A napot minden esetben a hideg vizes arcmosással kell kezdenünk. Igen tudom, hogy az ágy melege után ez nem túl kellemes, de azon kívül, hogy serkenti a vérkeringést és összehúzza a pólusokat, jobban ránctalanít a drogériás krémeknél!

2. Napközben: Mielőtt útnak indulnál, mindenképpen vigyél fel egy vékony hidratáló krémet (plusz pont, ha fényvédőt is tartalmaz). Ilyenkor nyáron a vizesebb állagúakat keresd, attól nem lesz zsíros hatása a bőrödnek.

3. Pakolás estére: Csoda a bőrnek! Nem rég fedeztem fel az Aloe Vera jótékony hatásait. Egyszerűen hihetetlen.

Nem hittem a szememnek, amikor az este szétnyomkodott piros foltok reggelre nyomtalanul eltűntek. Azóta terjesztem az igét :D.. már az összes barátnőm és családtagom „aloe függő”. Mindenképpen próbáljátok ki, 90-100% tisztaságú terméket keressetek. (Pénztárca barát!) Kenhetitek pattikra, sebekre, terhességi csíkokra (igen eltűnteti, bár személyesen nem nyilatkozhatok még..), leégett bőrre, és csípésekre is.

(Nem szponzorált tartalom)

4. Radírozás: Nyáron gyakran megpirul az ember, főleg az orr körüli területek szoktak ebből kifolyólag hámlani, de nem szabad túlzásba vinni a radírozást. A heti kétszeri alkalmat próbáljátok meg betartani és mindenképpen finom szemcsés radírokat keressetek, vagy készítsetek magatoknak.

(Forrás: Kép- NLCafé)

Sokan azt hiszik, hogy attól jó egy radír, ha erősen vakarja a bőrt. Hát nem! Ezt csak a szépségipar szeretné elhitetni velünk, mert így többet ártasz a bőrödnek, mint használsz, egyenlő több terméket veszel.

Az elhalt hámsejteknek nincs szükségük hatalmas külső behatásra egy kis mandula vagy kókuszreszelék, finom szemcsés só/kávé, mézzel vagy valami természetes olajjal összekeverve a tökéletes, olcsó és tápláló recept.

(Forrás: Kép- Wallhere.com)
Reméljük hasznos tanácsokat kaptál…
Még több szépség tippért ..várunk vissza szeretettel!

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here