Al Pacino

Vannak színészek, akiknek nem kell túlságosan megjátszaniuk magukat. Al Pacino legalábbis már kilenc évesen ivott és dohányzott, sőt, 13 éves korára már túlesett az első füves cigijén is.

„Váratlan” fordulat következik: nem volt az osztály mintadiákja. A középiskolát legalábbis végigbukdácsolta, majd 17 évesen véglet búcsút intett az iskolapadnak. Az édesanyjával ezen természetesen jól összevesztek (melyik anya nem kapott volna szívbajt?), majd Pacino fogta magát, és elköltözött otthonról.

 
 

Ezek után kisebb, rosszul fizető munkákból próbálta eltartani magát – inkább kevesebb, mint több sikerrel. Amikor épp nem akadt semmilyen állás, volt, hogy az utcán aludt. Gyakorlatilag elvesztett maga körül mindenkit, akit szeretett: édesanyja fiatalon, 43 évesen elhunyt, őt követte nem sokkal nagyapja is, aki a legmeghatározóbb személy volt életében. Mintha ez nem lenne elég, a két legjobb barátja is meghalt túladagolás miatt.

Al Pacino azonban ahelyett, hogy összetört volna, jelentkezett az Actors Studio-ba (New York egyik nagy, hivatásos színi iskolája), és sikeresen felvételt is nyert. Azóta néhány színésztársával egyik ő az iskola egyik igazgatója.

Az áttörő sikert a filmtörténelem egyik legikonikusabb alkotása, a Keresztapa hozta meg számára. Corleone-ként hozott szerepét azóta a legnagyszerűbb színészi alakításként tartják számon.

Habár sosem nősült meg, Pacino három gyerekkel is büszkélkedhet. Sokáig élt együtt Diane Keaton-nal, a Keresztapa másik sztárjával, ám a széria második részére kapcsolatuk végleg megszakadt.

Az olasz felmenőkkel bíró színész egyébként hatalmas Shakespeare-rajongó, emellett bizonyított már, mint rendező és forgatókönyvíró is. Ha valaki, hát ő igazán jó példa lehet arra, hogy bárhonnan van kiút.

fotó: Internet

#nemkoronavírus
A MyMirrornál az induláskor úgy döntöttünk, hogy szórakoztatni fogunk. Azóta a világunk kifordult sarkaiból és tudjuk, hogy a vírus okozta sebek nehezen gyógyulnak majd. A mi küldetésünk azonban nem változott.
Most is megpróbáljuk a bezártságunkat vidámabbá, elviselhetőbbé tenni. Ezért azokat a tartalmakat amelyek nem tartalmaznak információt a koronavírusról #nemkoronavírus jelöléssel látjuk el annak érdekében, hogy azokat, akik kerülik a vírussal kapcsolatos tartalmakat így is megnyugtassuk, hogy abban a cikkben nincs szó erről. Együtt túl leszünk ezen az időszakon! 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here