A Divat és, ami mögötte van- 2. rész- Szabad vagy nem?

 

 
 

A Divat, és ami mögötte van.

Sorozatunkban érdekes dolgokra derítünk fényt minden hónapban. Maradj velünk és tudj meg mindent a divatról!

Második rész- Szabad vagy nem?

Napjainkban azt hinnénk nincsenek szabályok: szoknyához sportcipőt húzunk, elegáns nadrágot sportos felsővel viselünk, magassarkú sportcipőket gyártanak… Persze mindenki öltözzön a stílusának megfelelően, azért van egy-két íratlan szabály, amelyekre jobb, ha odafigyelünk. Nézzük is, melyek ezek:

  1. Formális öltözködésnél a férfiak gyakran elkövetik azt a hibát, hogy egyszerre hordanak övet (a nadrág helyén tartására) és hózentrógert (divatból). A kettőt egyszerre sosem ízléses viselni, vagy egyik, vagy másik legyen. 
  2. Nőknél a táska még mindig nem árt, ha passzol a cipő színével.
  3. Férfiaknál ez az övre és a cipőre vonatkozik. Barna övet fekete cipővel vagy fordítva, nem ízléses párosítás.                                                                                                                                                                                                                                    
  4. Szubjektív véleményem következik: a csíkos a kockással, pöttyös a mintással stb stb sok! Még véletlenül sem szólnám le senki stílusát, de ha rám hallgattok, a „kevesebb néha több” mondás a divatra is értendő alkalomadtán. 
  5. Piros és rózsaszín. Talán léteznek azok az árnyalatok, amik passzolnak egymáshoz, nekem ezt még nem sikerült megtalálnom. (Írjátok meg, ha nektek igen!)                                                                                                                                                       
  6. Írott és íratlan szabály is: A zakó alsó gombját sose gomboljuk be! 
  7. Nekem személy szerint tetszik az ing mellénnyel, de egyébként nem illik külön viselni, mivel az öltöny részét képezi.                                                                                                 
  8. Néha csábító lenne felvenni a világos nadrágunkat egy szárazabb őszi/téli napon. Azért, ha belegondolunk, tényleg furán mutatna a világoskék nadrág csizmával és kabáttal. Ezeket inkább hagyjuk meg tavaszra és nyárra.                                                                       
  9. Színes hajgumik. Gyerekeknek tökéletes, takarításhoz tökéletes, de utcára inkább válassz fekete hajgumit, vagy a barna árnyalatait a saját hajszínednek megfelelően. Mondanom sem kell, ez a csattokra is vonatkozik. (A színes hajú olvasók vegyék tárgytalannak ezt a mondatot. :D)                              
  10. Fehér felsőhöz/ruhához nagyon sokan vesznek fehér melltartót, de mint tudjuk, jobban átlátszik, mint a fekete. Ezért többen fekete melltartóval próbálkoznak, de igazából ezt sem ajánlom. A tökéletes darab, ami egy nő szekrényéből sem hiányozhat, (dobpergés!) a test színű melltartó, ami nem látszik át és az sem baj, ha kilóg a pántja.;)

+1. Törekedjetek arra, hogy megtaláljátok a saját stílusotokat, a megfelelő szabású ruhákat, amelyek tökéletesen kiemelik az előnyös testrészeket és, ha ti úgy érzitek jól magatokat, akkor hordjatok csíkosat kockással! Csak színes hajgumit ne! Abból nem engedek!

 

Fotók: roadster.hu chix.hu eletforma.hu fovarosioltonyhaz.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here