Audrey Hepburn varázslatos személye

Audrey Hepburn olyan nő, aki előtt mind a napig fejet hajtanak nők és férfiak. Ritkán fordul elő a világban, hogy valaki olyan kisugárzással rendelkezik, amely nem kelt féltékenységet, nem ébreszt irigységet.

1929-ben megszületik egy angol-holland kislány, akiről senki nem gondolja, hogy színésznő lesz. Törékeny termete, kecses mozgása a balett felé tereli, ám a háború és annak viszontagságai egy olyan nőt érlelnek meg benne, aki nemcsak külsőleg, hanem legbelül is különleges személyiséggé érik. A hollywoodi álomországban, ahol a külső elsődleges, mindenkit lenyűgöz az Európából érkező arisztokratikus szépség. De Audrey Hepburn-ből nem sugárzik sznobság, nem érezzük, hogy felettünk áll. Kecses termetét, finom vonásait, gyönyörű mosoly koronázza. Ez a mosoly mindig sugárzó és mindig titokzatos. Olyan nőé, akire kicsit mindenki hasonlítani akar. Soha nem közönséges, vagy átlagos. Talán ezért mindenki talál benne valami megmagyarázhatatlanul szépet. A férfiakat elbűvöli tartása, magabiztos megjelenése, a nőket a kifogástalan stílusa, eleganciája.

 
 

Mindegy, hogy épp királylány, vagy virágárus lány London legsötétebb negyedében, elhisszük neki, mert színésznőként is karizmatikus.

Amikor először jártam Londonban, egy kis üzletben megláttam egy plakátról mosolyogni. A Reggeli Tiffanynál című film részlete volt a képen, ahol fekete kesztyűben, gyöngyökkel a ruháján, szipkával a kezében mosolyog. És nem tudtam otthagyni. Azóta is a falamon van. Ő az a nő, aki a valódi Micsoda nő lehetne. Hubert de Givenchy múzsája egy életen át. Még otthoni ruhákat is tervez neki, nem beszélve filmbeli jelmezeiről.

Ő az a nő, akinek szépsége, törékeny vonalai még akkor is időtállóak, amikor a 21. században a nagy fenék és a széles csípő dominál.

Mindez csak azért lehet, mert kiváló ember és kivételes színésznő, aki minden szerepében hiteles, szeretnivaló. Rómát miatta is látni akarjuk. Miatta keressük meg az Igazság száját, ahol Gregory Peck kezét “majdnem elnyeli”, mert hazudik.

Amikor filmes pályáját lezárja, jószolgálati nagykövetként szintén megmutatja szerethető arcát. Sokszor emlegeti, hogy a háború átformálta a régi énjét. Erős lenyomatot hagyott benne az ínség.

Mosolyog, szeret, akkor is, amikor már nagyon beteg.

Boldog születésnapot felejthetetlen Eliza Doolittle, Ann hercegnő, Sabrina és sorolhatnám!

Hiányzol ebből a felgyorsult, finom szépséget kevéssé értékelő világból!

fotó: Pinterest

#nemkoronavírus
A MyMirrornál az induláskor úgy döntöttünk, hogy szórakoztatni fogunk. Azóta a világunk kifordult sarkaiból és tudjuk, hogy a vírus okozta sebek nehezen gyógyulnak majd. A mi küldetésünk azonban nem változott.
Most is megpróbáljuk a bezártságunkat vidámabbá, elviselhetőbbé tenni. Ezért azokat a tartalmakat amelyek nem tartalmaznak információt a koronavírusról #nemkoronavírus jelöléssel látjuk el annak érdekében, hogy azokat, akik kerülik a vírussal kapcsolatos tartalmakat így is megnyugtassuk, hogy abban a cikkben nincs szó erről. Együtt túl leszünk ezen az időszakon! 

 

 

 

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here