Azzal légy, aki téged akar!

"Nem hiheted, hogy annyi dolga van, hogy te nem férsz bele a napjába sem ma, sem holnap, ugyanis mind tudjuk, hogy nem az időn múlik, hanem a fontossági sorrenden."

Ne erőlködj, ne kínlódj! Felesleges erőfeszítés hangosan vagy hangtalanul rimánkodni más érzelmeiért. Meg kell értened, hogy csakis az szeret téged, aki képes szeretni. Annak vagy jó, aki téged akar.

Hiába vágyódsz sóvárogva egy érintés után, vagy fekszel ruhában kipirult arccal egy buli után, ha nem kellesz, rá fogsz jönni előbb-utóbb. Csak utóbb keservesebb lesz. Mennyivel könnyebb lenne, ha mernénk hinni magunknak! Ha nem áltatnánk önmagunkat azzal, hogy keresne, ha lenne ideje, ha nem veszítette volna el a számunk, ami persze még véletlenül se lehet igaz, mert nem cetlire írtuk, vagy nem nyomott-e mellé esetleg a telóján. Nem. Ha valaki a közeledben akar lenni, ha a te hangod, a te nevetésed kell neki, akkor megtalál. Időt szakít rád még akkor is, ha aznap lőnék fel őt a Holdra, vagy elrabolnák a földönkívüliek. Visszatérés után te lennél az első, akit felkeresne. Ezért kíméld meg magad holmi ócska hazugságoktól! Nem hiheted, hogy annyi dolga van, hogy te nem férsz bele a napjába sem ma, sem holnap, ugyanis mind tudjuk, hogy nem az időn múlik, hanem a fontossági sorrenden. Ha fontos vagy neki, akkor megtalál, elér, keres, jelentkezik, és ezer meg ezeregy módon a tudtodra adja, hogy veled szép a világ, vágyik a társaságodra, a vicceidre, vagy csak egy közös hallgatásra. Mindegy mire, csak veled szívjon egy levegőt! Nem virtuálisan, nem üzenetben, nem egy telefon képernyője mögött, hanem hozzád rohan akárhogyan. Ha kell négykézláb, ha nem okvetlenül fontos így, akkor ismeri a kocsit, a biciklit, a vonatot, hogy a buszról, sárkányrepülőről ne is beszéljek.

 
 

A szerelem nem ismeri a NEM fogalmát. Az érdektelenség viszont igen. A közöny magyaráz, indokol, mentségeket keres, de nem tesz élővé, tapinthatóvá a másik számára. Ezért, ha hinni akarsz magadnak, akkor jól figyelj: mindenki annyira tart értékesnek, jó társaságnak, annyira szeret, amennyi időt szánna rád. Se többet, se kevesebbet. Vésd eszedbe, ha mentegetni kezded. Nincs jó ok arra, hogy mellőzzenek téged, kizárólag abban az esetben, ha ez az eredeti szándék. És ha ez így van, akkor csak tegye a másik.

Te ne hagyd! Ne menj bele a játszmákba, mert csak vesztesként jöhetsz ki belőlük! Észrevetted már, hogy mindig akkor vagy fontos, ha távolodni kezdenél? Akkor figyelnek rád, ha nem tudnak uralkodni feletted? A szerelem akárhogy nézzük, a hatalomról is szól. Megmutatja nekünk, hogy mennyire tudunk irányítani valakit vagy épp önmagunkat.

Ha másokkal tesszük, valószínűleg könnyebb dolgunk van, és még élvezetesebb is. Jó játék érezni, hogy a másik úgy fütyül, ahogy mi akarjuk. És ez nem csak tinikorban van így. Ugyanezt teszik velünk harminc, negyven, ötven felett, egyszóval bármikor, ha hagyjuk. Vajon élvezed, hogy marionett-bábu vagy? Nem hinném. Akkor ne legyél! Mondj nemet, majd rájössz, milyen felszabadító visszakapni önmagad! Vannak nők, akik elérhetetlennek tűnnek, akik szemét kis játékokat űznek a pasikkal, vagy azok velük, mégis kellenek. Vajon miért van ez így? Megéri egyáltalán rendesnek lenni, önzetlennek és odaadónak? Erre nincs jó válasz, mert jókislányságunk árát mind mi fizetjük meg, míg azok, akik nem ennyire naivak, kedvesek olykor nagyobb trófeának számítanak.

Azt mondod, ha ellenállsz, ha kéreted magad, akkor tovább állnak, mert nagy a kínálat? Igazad van. Viszont akkor nem te voltál a másik számára a masnival átkötött ajándék. Te csak egy kisebb csomag voltál a fa alatt, amit nem előszörre, másodszorra bontanak ki, hanem akkor, amikor már fogynak a nagyok, és unalomból rád fanyalodnak.

Azzal tölts időt, legyen az bármilyen és bármennyi, akivel több leszel, és aki több lesz általad. Ha utadba kerül egy olyan ember, aki meghallgat, jelen van az életedben valóságosan, aki érezteti veled, hogy számít az örömöd, bánatod, akkor hazaértél. Vele, mellette vagy otthon. Ne add alább, mert fájni fog. És te fogsz szenvedni, helyetted senki más nem viszi át fogai közt a túlsó partra a szerelmet. Vidd te magad, és tartsd szorosan, mert nélküle mit érne az élet!

Kép forrása: Pinterest

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here