Celebek híres szülei

Abban semmi szokatlan nincs, ha egy celebről kiderül, hogy már a szülei is a szórakoztatóiparban dolgoztak, és a csemete az ő nyomdokaiba lépve érvényesül a szakmában. Az azonban egy kissé meglepő, ha kiderül, hogy Hollywood aktuális sztárjának szülei fontos történelmi események főszereplői.

 
 

Itt van például Glenn Close, akit senkinek nem kell bemutatni…, apjára azonban talán kevesebb rivaldafény jutott, pedig lett volna miért. Dr. William Close ugyanis sebészként több missziót vezetett Afrikában. 1976 augusztusában is épp egy küldetést teljesített egy orvoscsoporttal, amikor kitört az ebola vírus. A legrettegettebb betegség egy missziót kórházból indult, áldozatul ejtette az egészségügyi személyzet nagy részét, és pánikot generált az egész országban. Az ebolát Close doktor és csapata állította meg: háromszázan ugyan megfertőződtek, de a vírus nem terjedt tovább.


Kevés olyan ismert színésznő van Hollywoodban, mint Katharine Hepburn. Jellemvonásait és tartását a koránál felvilágosultabb és érettebb anyjától, a nőjogok harcosától, Katherine Houghton Hepburn-től örökölte. Mozgalmával hirdették, hogy a nőknek joga van élvezni a szexet anélkül, hogy állandóan attól rettegnének, hogy teherbe esnek: ezért vezették be a tudatos családtervezés módszerét.

Hugh Laurie-t a Dr House című sorozatból ismerhetjük. Azt azonban kevesen tudják, hogy a színész édesapja híres sportoló volt: evezésben szerzett ismertséget Nagy-Britanniának. Csapatával éppen csak, hogy lecsúszott az olimpiai bronzról 1936-ban. Aztán 1940-ben és 44-ben a világháború miatt elmaradt az olimpia, de Ran Laurie nem adta fel. 1948-ban indult a Londoni Olimpiai Játékokon egypárevezős versenyszámban, amely végül meg is hozta számára a hőn vágyott aranyérmet.

Olivia Newton-John családja sem mindennapi. A énekes-színésznő anyai nagyapja Nobel-díjas atomfizikus volt, azonban a család zsidó származása miatt el kellett hagyniuk Németországot: Angliában telepedtek le.
Olivia apja segített a II. világháborúban dekódolni a németek üzeneteit: lefordította például az El Alamein-nél zajló csata haditervét, valamint segített Rudolf Hess, a hírhedt náci vezető elfogásában is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here