Egy eltévedt szerelmeslevél 5. rész

"Zsolt azt hitte, rosszul lát. Tünde kihátrált a beszélgetésükből, ami jelenthetett akár jót is. Már majdnem megszokta ezt a lehetetlen csajt, de úgy gondolta, nem az ő dolga a párkapcsolati tanácsadás, így, ha menni akar, pontosabban írni, tegye. Elvégre csak egy eltévedt levél által ismerkedtek meg, és nincs miért sajnálkoznia, hogy vége virtuális levelezésüknek. Különben is volt ezer dolga, és a lány kicsit ráébresztette, hogy neki is szüksége lenne valakire a munkán és az edzésen túl. Ha lenne ideje, no meg kedve. Azt persze nem mondta el egy idegennek, hogy csúnyán megsérült az előző kapcsolatában, miért is mondta volna? Amióta világ a világ, a kapcsolatok sose voltak egyszerűek."

Kedves Zsolt!

Nem tudod a tutit. Nem ismersz, és nem hiszem, hogy bele tudod élni magad a helyembe. Fogalmam sincs, hogy te milyen vagy, mennyire könnyen megy neked az ismerkedés, de jó lenne, ha ismeretlenül is elfogadnád, hogy nem mindenki bátor. Életem egyik legbátrabb tette az volt, hogy írtam annak a másiknak, aztán mi lett a vége?

Veled levelezgetek, pedig a bulira kellene készülnöm, ami pénteken lesz a cégnél. Svédasztalos, puccos, valami régi raktárépületben, ami most menő, mert felújították. Azon gondolkodom, el se megyek, kilógok én onnan, de már látom, hogy ha itt lennél, leszednéd a fejem, mint egy jóságos báty, aki nem hagyja, hogy a húga eltűnjön a süllyesztőben. De szerencsére nem tudod megtenni.
Azt is el kell mondanom, hogy megjött a kolléganőm, akit meg merek szólítani az én Zsoltom miatt, így többször már nem fogok neked írni. Még nem tudom, merjek-e a buli előtt írni, vagy várjak, de hamarosan döntök, mert eleget vacilláltam már ez ügyben. Tudom, szomorú, hogy ilyen vagyok, de nem mindenki határozott, ügyes és rátermett. Vannak a világon hozzám hasonlóak is bőven. Remélem, mert ezzel nyugtatom magam.

Hálás vagyok a figyelmedért, és azért, hogy tartottad bennem a lelket. Ideje saját lábra állnom, és kezdeményeznem, ha már egyszer rászántam magam. Most megyek, iszom egy méregerős kávét, nagy levegőt veszek, és megszerzem az a nyomorult címet. A levelem készen áll, csak rá kell nyomnom a küldés gombra. Ígérem, nem fogom elrontani. Kérlek, szoríts nekem!

Tünde

 
 

Zsolt azt hitte, rosszul lát. Tünde kihátrált a beszélgetésükből, ami jelenthetett akár jót is. Már majdnem megszokta ezt a lehetetlen csajt, de úgy gondolta, nem az ő dolga a párkapcsolati tanácsadás, így, ha menni akar, pontosabban írni, tegye. Elvégre csak egy eltévedt levél által ismerkedtek meg, és nincs miért sajnálkoznia, hogy vége virtuális levelezésüknek. Különben is volt ezer dolga, és a lány kicsit ráébresztette, hogy neki is szüksége lenne valakire a munkán és az edzésen túl. Ha lenne ideje, no meg kedve. Azt persze nem mondta el egy idegennek, hogy csúnyán megsérült az előző kapcsolatában, miért is mondta volna? Amióta világ a világ, a kapcsolatok sose voltak egyszerűek.
Úgy gondolta, illik elköszönnie, és sok sikert kívánnia. Megérdemli ez a lány, bár nem biztos, hogy az a Zsolt megérdemli őt.

Kedves Tünde!

Szívből örülök, hogy jól alakulnak a dolgaid. Ne habozz, tedd meg, amit már egyszer meg akartál! Mire várnál? Ugyanerre biztattalak. Megint mondom: ne légy gyáva, mert semmit nem veszíthetsz. Azzal veszítenél, ha nem tennél semmit.
A buli nem fontos, csak akkor, ha azt akarod, hogy az legyen. Én a helyedben nem hagynám ki, és nem bújnék álarc mögé. Legyél dögös és szexi, aztán majd kiderül, bejössz-e a fickónak. Mindenesetre ne vidd túlzásba. Itt is a legjobb az arany középút. Lassan valóban úgy érzem magam, mint egy báty, ahogy mondtad, mert felelősséget érzek érted, ami persze jó nagy baromság. Nem vagy gyerek. Mégis úgy gondolom, hogy minden lehetőséget ki kell használni, de csak akkor, ha kapsz érte  valamit, ami neked fontos.
Köszönöm megtisztelő bizalmad.

Azt hiszem, el kell gondolkodnom, ne menjek-e párkapcsolati menedzsernek, mert kifejezetten élveztem ezt a helyzetet. Viccet félretéve, hajrá, sok szerencsét neked. Bevallom, kezdem irigyelni azt a fickót, mert kevesen tennének meg ennyi mindent valakiért, akit nem is ismernek. 
Fel a fejjel, fent vannak a csillagok! (Ezt valami ostoba filmben hallottam.) 

Zsolt

Egy eltévedt szerelmeslevél – 5. rész

Kép forrása: Pinterest

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here