Elment a nagy kvízmester

Ma hajnalban, életének 75. évében Vágó István váratlanul égi utakra lépett. Kevés hozzá hasonlóan művelt, intelligens televíziós személyiség ismerhettünk meg a televíziózás történetében. A 90-es években tízezreket szegezett a tévé képernyője elő, és szurkoltunk körmünket rágva, hogy Mindent vagy semmit nyerjenek a versenyzők. Akkor még a tudás, az intelligencia érték volt. Vágó István több nyelven beszélt, kimagaslóan művelt, széleslátókörű műsorvezető és játékmester volt. Rendkívüli tudással, empátiával és toleranciával rendelkezett. Vele lehetett és érdemes volt vitatkozni.

A riporter kerestetik, az Álljunk meg egy szóra és a mindent taroló Szerencsekerék, vele és általa lett méltán népszerű, hogy a Legyen Ön is milliomost ki ne hagyjuk. Jó érzés volt látni és hallgatni őt, hisz finom humora mögött mindig hatalmas tudás rejlett.

 
 

Az utóbbi évek politikai szerepvállalása miatt kapott hideget-meleget, de egy embert, a munkásságát, személyét nem lehet azáltal megítélni, amit egy párthoz való hozzáállásával képvisel. Mondhatunk rá bármit, ő mindig a magyar televíziózás egyik legfontosabb szereplője marad, kicsit mindegyikünk közös ismerőse, aki azon a kényelmetlen széken helyet foglalva, annyit mond most odafenn valakinek, még ha lehetetlen is, de legyen milliomos.

Kép forrása: Pinterest

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here